Bijzondere locaties

Sardinië; cultuur en natuurschoon

Het eiland Sardinië is niet bij de doorsnee toerist bekend en wordt dan ook vaak verwisseld met het bekendere eiland Sicilië. Sardinië ligt midden in de Middellandse Zee, ten oosten van het vasteland van Italië en ten zuiden van het Franse eiland Corsica. Sardinië is totaal niet dichtbevokt, het telt zo’n 1,6 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 24.000 m2. Om een overzicht van interessante plekken in Sardinië te verschaffen kunt u de volgende Sardinie tips raadplegen.

Cultuur

Het eiland heeft een rijke cultuur en geschiedenis met Europese en Noord-Afrikaanse invloeden door de vroegere bezettingen. Deze invloeden worden ook duidelijk in de taal die de lokale bevolking spreekt, Sardijns (ook wel Sardu). Verder produceert de bevolking verschillende ambachtelijke producten. De goudbewerking is bijvoorbeeld belangrijk gebleven, vooral kettingen, oorbellen en knopen worden op authentieke wijze gemaakt. Ook kurk is een belangrijk ambachtelijk product voor de Sardijnen, deze bijzonder hoogwaardige kurk wordt geproduceerd voor exclusieve wijnen. Daarbovenop worden er nog steeds traditionele messen (Pattada) gemaakt, een inklapbaar mes van ijzer of staal en een handvat bestaande uit hoorn.
Sardinië

Natuur

SardiniëSardinië kent schitterende badplaatsen zoals het strand van Alghero in het noordwesten van het eiland. De stranden van de Costa Smeralda in het noordoosten van het eiland zijn een paradijs op zich en de schilderachtige badplaats Porto Cervo is misschien wel het toppunt. In het zuiden van Sardinië liggen tevens een aantal prachtige stranden zoals Poetto, het strand van de hoofdstad Cagliari. Ook de badplaats Villasimius in het zuidwesten beschikt over prachtige stranden.

Het eiland biedt uitgestrekte wandelgebieden en ruwe fietsroutes. Barbágia is een van deze gebieden, het bestaat uit gebieden in centraal Sardinië tot aan de kust van de Golf van Orosei. Hoewel er veel (dieren)paden zijn, bestaan er maar weinig gemarkeerde wandelroutes waardoor u vooral op landkaarten en uw gezond verstand bent aangewezen.

Heeft u ervaringen, meer tips of aanbevelingen op Sardinië of in Italië? Neem contact met ons op voor het delen van deze ervaringen en/of tips!