Accommodaties

Bekijk met een luchtballon je omgeving vanuit een ander perspectief en geniet vanaf grote hoogte

Benieuwd hoe jouw omgeving er vanaf duizenden meters hoogte uitziet? Bekijk vanuit een fraaie luchtballon je dorp, stad of andere favoriete spot vanaf grote hoogte en laat je verbluffen door waanzinnige vergezichten. En dankzij de vele opstijglocaties door heel Nederland kun je altijd dicht bij huis starten met jouw ontdekkingsreis per luchtballon!

Ballonvaren vanuit je achtertuin


Je bekijkt simpel en snel alle opstijglocaties voor ballonvluchten in Nederland om direct te zien hoe dicht bij huis jouw vliegende verkenningstocht van start kan gaan. Boeken is eenvoudig online geregeld, waarna je doorgaans binnen enkele dagen al kunt opstijgen met vrienden, familie of collega’s én natuurlijk een bij de ballonvaart inbegrepen ervaren piloot.

 

Wat kost een ballonvlucht?

Op het web heb je de keuze uit verschillende aanbiedingen als het gaat om ballonvaarten. Denk bijvoorbeeld aan Ballonvaart Open Tickets, waarbij je kunt kiezen uit een ochtend ticket, doordeweek ticket en een onbeperkt ticket. Deze ballonvaarten zijn al beschikbaar vanaf 109 euro per persoon. Wil je een ballonavontuur cadeau geven? Dat kan ook, vanaf 25 euro kun je namelijk al bijdragen aan iemand zijn avontuur.

 

Ballonvaren is een belevenis


Ballonvaren is niet meer voor de elite, het is toegankelijk voor iedereen. Dat is mooi, want zo kan iedereen genieten van deze fantastische belevenis. Voor een hele geschikte prijs krijg je een warm ontvangst op de startlocatie en check je in. Dan volgt een korte veiligheidsbriefing door de piloot waarna je wordt uitgenodigd om te assisteren bij de opbouw van de luchtballon. Eenmaal opgestegen vaar je mee op de wind en maak je een gevarieerde ballonvaart van gemiddeld een uur, afhankelijk van de landingsmogelijkheden. Al met al duurt de onvergetelijke ervaring zo’n 3 tot 4 uur!

 

Wat voor kleding doe je aan?

Tijdens het ballonvaren lift je mee op de wind, dus van een koude wind zul je geen last hebben. Toch is het belangrijk de juiste kleding te kiezen, om zoveel mogelijk te kunnen genieten. Je kunt wat vies of nat worden, dus trek kleding aan die dat kan verdragen. Zorg ervoor dat je geen kleding draagt die heel eenvoudig vlam kan vatten. Een pet kan ook prettig zijn om je te beschermen tegen de warmte van de branders. Draag tenslotte stevige schoenen, dus geen hakken of slippers.