Amsterdam

5 dingen om te doen in Amsterdam

Amsterdam heeft als hoofdstad van Nederland ontzettend veel bezienswaardigheden te bieden! Kijk verder dan een wandeling langs de Dam en het Rijksmuseum. In dit artikel vind je vijf leuke ideeën voor een bezoek aan deze stad. Aan welke van deze ideeën heb je zelf al gedacht? 

#1: een wandeling langs de grachten

De meeste bezienswaardigheden liggen in Amsterdam op loopafstand van elkaar. Zoek vooraf een mooie wandeling langs de Amsterdamse grachten uit en bezoek de hoogtepunten te voet! Het is ontzettend leuk om langs de grachten te wandelen. 

#2: rondvaart over de grachten

Wanneer je een dergelijke wandeling al eens gemaakt hebt, kan het leuk zijn om voor een rondvaart te kiezen. Het laat je Amsterdam van een hele andere kant zien! Wees op tijd met het reserveren van een rondvaart. Zeker in het hoogseizoen zitten de boten doorgaans al snel vol. 

#3: pauzeer met een high tea

Tijd voor een pauze? Kies in dat geval voor een lekkere high tea in Amsterdam! Bij een high tea combineer je een kop thee of koffie met een groot aantal kleine hapjes. Zorg dat je niet te uitgebreid luncht, om te voorkomen dat je al vol zit bij de high tea. Dat zou zonde zijn van al het lekkers wat je voorgeschoteld wordt. 

#4: musea in Amsterdam bezoeken

Wanneer je meerdere dagen in Amsterdam verblijft, is het de moeite waard om een museum in de stad te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Net als bij de rondvaart, is het ook voor een bezoek aan het museum verstandig ruim voor je bezoek een ticket te bestellen. 

#5: Anne Frank Huis bezoeken

Tot slot is het Anne Frank Huis meer dan het bezoeken waard, wanneer je hier nog niet eerder geweest bent. Het Anne Frank Huis vertelt je een triest, maar indrukwekkend verhaal over het leven wat de familie van Anne Frank hier gehad heeft.