Amsterdam,  Nederland,  Vakantie Ervaringen,  Vakantie Tips

Weekendje Amsterdam? Enkele tips!

Ga je een weekendje weg, dan is Amsterdam natuurlijk een uitermate geschikte bestemming. Amsterdam is een internationale stad, waar erg veel te doen is. Wil je verschillende musea bezoeken, hippe festivals, theaters, concerten, lekker shoppen of lekker uit eten? Dat is allemaal mogelijk in Amsterdam. Hieronder beschrijven slechts enkele van vele tips voor een weekendje Amsterdam.

Excursies

In Amsterdam zijn er vele verschillende manieren om de stad te ontdekken. Dat kan met de fiets, met de boot, te voet of met de bus. Er zijn sowieso verschillende rondvaart mogelijkheden bij verschillende rederijen. Hierbij zijn er ook allerlei verschillende routes zoals bijvoorbeeld een rondvaart in de Amsterdamse Haven, of een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Ook op de fiets of te voet, zijn er verschillende routes die met of zonder gids af te leggen zijn. Net zoals in vele grote toeristische steden zijn er ook in Amsterdam mogelijkheden om een excursie in een toeristische bus te volgen.

Musea in Amsterdam

Er zijn vele verschillende musea in Amsterdam, zo is er natuurlijk het stedelijk museum, het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, het Van Gogh museum,, het tropenmuseum, het scheepvaartmuseum en vele andere mogelijkheden.

Naast Musea zijn er ook mogelijkheden om verschillende galerijen en tentoonstellingen te bezoeken. Ga je graag naar een tentoonstelling, dan is het verstandig om voorafgaande aan je bezoek te kijken wanneer er tentoonstellingen plaatsvinden die interessant zijn voor je.

Attracties

In Amsterdam zijn leuke dingen te doen voor jong en oud. Zo zijn er rondom de Dam verschillende interessante gebouwen om te bezoeken zoals het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk. Het grachtenstelsel zelf is ook een attractie op zich en daarnaast zijn ook attracties zoals Madame Tussauds, Science center NEMO en Artis erg leuke attracties.

Shoppen

Ook voor shopaholics is Amsterdam een walhalla. Er is een uitgebreid winkelaanbod, waarbij er zowel exclusieve winkels tot grote warenhuizen te vinden zijn.

Parkeren Amsterdam

Iedereen weet dat het bij een bezoekje aan Amsterdam niet altijd even makkelijk is om te parkeren. Parkeren Amsterdam kan vereenvoudigd worden door een parkeerplaats te vinden in de buurt van het hotel, waar je bijvoorbeeld een weekendkaart in een parkeergarage kunt nemen zodat je verzekerd bent van een vaste parkeerplaats.

Heeft u ervaringen of meer tips voor een weekendje in Amsterdam? Neem contact met ons op voor het delen van deze ervaringen en/of tips!