Vakantie Tips

Op motorvakantie? Tips voor een goede voorbereiding!

Steeds meer vakantiegangers overwegen een vakantie op hun motor. Het gebruik van de motor levert hen verschillende voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan de vrijheid die een motor je biedt! Je komt zelfs in de smalste steegjes op de plek van bestemming en parkeert de motor in iedere grote stad. Daar waar je met een auto vaak enige tijd moet zoeken naar een geschikte parkeerplek. Ook niet onbelangrijk: met een motor kun je de stilstaande auto’s passeren bij een file. In dit artikel vind je enkele tips die van pas komen, wanneer je met de motor op vakantie gaat! 

<h2>Tip 1: zorg voor comfortabele motorkleding</h2> 

Allereerst is het verstandig om voor een comfortabele outfit te kiezen! Dit mag echter niet ten koste gaan van de veiligheid op de motor. Je wilt zwaar lichamelijk letsel voorkomen tijdens je vakantie. Motorkleding wordt in talloze soorten en van diverse materialen aangeboden. Bekijk vooraf goed welk materiaal voor jou het fijnste zit. Je kunt comfortabele motorkleding combineren met een koelvest. Ga eens langs bij Motorkledingstore voor het kopen van comfortabele kleding voor je motorreis. Zeker in warme landen komt zo’n koelvest goed van pas!

Ook is het verstandig om te kiezen voor een goed ventilerende motorhelm. Het kan zijn dat je in Nederland altijd rijd met een motorhelm die wellicht voor het buitenland bij temperaturen van meer dan 30 graden te weinig ventilatie heeft. Het is belangrijk om hier voordat je op reis gaat goed over na te denken.

<h2>Tip 2: laat de motor uitgebreid controleren</h2> 

Breng je motor voor vertrek kort langs bij de garage, om deze te laten controleren op slijtage aan onderdelen. Het loont om aan te geven dat je voor een langere tijd in het buitenland zal rijden. Onderdelen die nu nog niet vervangen hoeven te worden maar over een maand wel, kunnen zo direct vernieuwd worden. Het voorkomt dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan. 

<h2>Tip 3: denk alvast na over een route</h2> 

Kies je tijdens je motorvakantie voor een tocht over binnenlandse wegen, of geef je de voorkeur aan een route over de snelweg? Het voordeel van de snelweg is de tijdsbesparing die het je oplevert. Aan de andere kant zie je meer van de omgeving, wanneer je over de binnenlandse wegen rijdt. Daarbij kun je zo besparen op de kosten voor de tol in het buitenland!