Vakantie Tips

Campingstoel kopen, waarop letten?  

Ga je binnenkort een campingstoel of meerdere campingstoelen kopen maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Een goede campingstoel is een waardevolle investering waar je veel plezier van gaat beleven mits je de juiste stoel hebt. Daarom helpen we je in deze blog op weg met het kiezen van de juiste campingstoel.  

Type 

Kampeerstoelen zijn er in verschillende soorten. Zo kunt u kiezen uit een kindercampingstoel of gewoon een normale campingstoel met voetensteun. Wellicht bent u op zoek naar een opvouwbare campingstoel, of juist naar klapstoelen. Maar naast de gangbare stoelen zijn er ook andere varianten zoals een regisseursstoel, relaxstoel, visstoel, kinderstoelen of krukje en strandstoelen. Een ligstoel in combinatie met een slaapmaat kan ook ideaal fungeren als bed.  

Opvouwbaar of opklapbaar? 

Zowel een opvouwbare stoel als een klapstoel zijn veelvoorkomende opties bij de meeste winkels. De opvouwbare campingstoel is licht van gewicht en compact als deze is ingevouwen. Vaak is er ook een voetensteun verkrijgbaar om het comfort te verhogen. De klapstoel is tegenwoordig ook echt plat als deze is ingeklapt, wat belangrijk is als het gaat om ruimte tijdens de reis. Op deze manier kun je voor het hele gezin een stoel meenemen! 

Comfort 

Heeft de stoel een hoge of lage rugleuning, is de stoel gepolsterd of niet? Gepolsterd wil zeggen, een stoel uitgevoerd in een dubbel doek met schuimvulling ertussen. Is de rugleuning verstelbaar? Is de campingstoel met passende voetensteun? 

Gewicht 

Campingstoelen zijn er in en voor diverse gewichten. We bedoelen dan het gewicht van de stoel zelf met het oog op een totaalgewicht wat een kampeerder kan meenemen in de auto, aanhanger, caravan of camper. Maar ook gewicht als het gaat om de maximale belasting in kg van een stoel. Het gewicht is ook afhankelijk van de verschillende materialen zoals een aluminium kampeerstoel of een zwaardere stalen campingstoel. Zo is er steeds vaker vraag naar een lichtgewicht strandstoel of lichtgewicht campingstoel.