Vakantie

Tussenstop? Zo vind jij een goed hotel!

Het hele jaar kijken we er naar uit. Of het nu gaat om de zomervakantie naar een warm land of in de winter naar Oostenrijk om op onze latten de pistes te trotseren maakt helemaal niets uit. We komen even helemaal tot rust en kunnen onszelf zo weer opladen om er de periode daarna weer helemaal tegenaan te kunnen. Wanneer je met het vliegtuig gaat, dan zal je de auto keurig op het vliegveld kunnen parkeren. Je hoeft dan weinig tot niets te doen en alleen in het vliegtuig te stappen. Ga je met de auto, dan kan de afstand die je moet overbruggen vaak net iets aan de lange kant zijn. Een overnachting in een hotel onderweg kan dan een verstandige keuze zijn, waarom en waar je op moet letten, lees je hier.

Maximaal te besteden

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Het geld waar we allemaal hard voor werken, willen we immers vooral wanneer het om de vakantie gaat, zo goed mogelijk besteden. Door te kiezen voor een overnachting, kan het zomaar zijn dat je budget ineens dusdanig wordt verlaagd, dat je hiervoor andere dingen achterwege moet laten. Het is dus een afweging die je zelf moet maken, want de kosten voor een overnachting zijn immers niet mals. Zo zit je al snel op een bedrag van circa 300 euro voor één van de vele eenvoudige hotels onderweg met ontbijt. Wil je de volgende ochtend rustig de laatste kilometers kunnen rijden, dan is het een absolute aanrader. Wil je liever wat extra’s te besteden hebben tijdens je vakantie, dan is het wellicht verstandig dit niet te doen.

Locatie

Afhankelijk van naar welk land je op vakantie gaat, is het meest gekozen land om te overnachten vaak toch wel Frankrijk. Vooral wanneer je naar Spanje gaat, is het zuiden van Frankrijk ontzettend in trek. Toch is het aan te raden enkele kilometers door te rijden en indien mogelijk in het noord van Spanje te blijven overnachten. Fransozen staan vervelend genoeg namelijk niet altijd bekend als het meest vriendelijke volk. Door te kiezen voor Spanje, zal je direct in de Spaanse sfeer zitten, waardoor je het gevoel hebt, dat ondanks je nog een flink stuk moet rijden, je vakantie al is begonnen. Een geschikt hotel vind je tegenwoordig eenvoudig en snel online. Via https://www.tussenstop.com/ vind je een gigantisch aanbod van hotels in zowel Frankrijk of Spanje. Dus volledig afhankelijk van je eigen voorkeur, kun je een keuze maken.

Extra tip

Ga je met de auto door Frankrijk, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zien we vaak, dat wanneer je stop bij een tankstation, ze ontzettend behulpzaam zijn. Ze willen je oliepeil graag meten, zodat ze je wat olie kunnen verkopen voor een vaak veel te hoge prijs. Een warme motor heeft immers een groot deel van de olie in het blok zitten om goed te kunnen functioneren. Trap hier dus absoluut niet in!