Bijzondere locaties,  Luxe Vakanties,  Spanje,  Vakantie Ervaringen,  Vakantie Tips,  Zomervakantie

Combineer Lanzarote en Fuerteventura voor een veelzijdige vakantie

Een vakantie op de Canarische eilanden is iets waar je maandenlang naar kunt uitkijken. Heerlijk genieten aan de mooie stranden van eilanden als Gran Canaria of Tenerife. Deze twee eilanden zijn misschien de meest bekende eilanden van de hele eilandengroep, maar er is veel meer dan alleen deze twee eilanden. Twee minder bekende, maar niet minder mooie, eilanden zijn Lanzarote en Fuerteventura. Beide eilanden zijn totaal verschillend van elkaar, maar hebben toch ook enkele overeenkomsten. De meest opvallende overeenkomst is dat beide eilanden heel erg geschikt zijn voor een heerlijke vakantie vol zon, zee en strand. Of het nu in januari of augustus is, het hele jaar door kun je helemaal tot rust komen op deze eilanden. Het leuke is, je kunt ze heel makkelijk met elkaar combineren, waardoor je beide eilanden in één trip kunt combineren.

Actieve vakantie op Fuerteventura

Fuerteventura is niet alleen een heel mooi eiland, je kunt er ook veel leuke dingen doen. Zo staat de oostkust van het eiland bekend om de mooie zee en goede weersomstandigheden, waardoor het voor watersporters een ideale locatie is. Ook kun je in het zuiden van het eiland mooie wandelingen maken door het heuvelachtige gedeelte. Zo kun je op het hoogste punt van het eiland zelfs nabijgelegen eilanden zien. In de noordelijke stad Corralejo kun je genieten van een het echte vakantiegevoel. Een mooie haven, leuke strandjes en heerlijke restaurants. Vanuit hier kun je ook de boot pakken naar het eiland Lanzarote. In slechts 50 minuten sta je in de haven van Playa Blanca, in het zuiden van Lanzarote.

Kom tot rust op Lanzarote

Daar waar Fuerteventura een eiland is waar vooral liefhebbers van een actieve vakantie heen gaan, is Lanzarote een eiland om heerlijk tot rust te komen. Langs de kustlijn van het eiland vind je verschillende gezellige badplaatsen, waar toeristen met open armen ontvangen worden. Zo ook Playa Blanca, de plaats waar je aankomt na de boottocht vanuit Fuerteventura. Aan deze stranden van badplaatsen als Puerto del Carmen en Arrecife vind je dan ook verschillende hotels en resorts, waar jij tijdens je vakantie kunt verblijven. Het is een aanrader om tijdens je verblijf op het eiland een auto te huren, zodat je het eiland op een leuke manier kunt verkennen. Zo heb je in het noorden van het eiland een aantal kleine, authentieke dorpjes die nog niet overladen zijn met toeristen. Prachtig om daar eens een kijkje te nemen.

Door beide eilanden met elkaar te combineren tijdens één reis, krijg je het gevoel van twee vakanties in één. Welk eiland lijkt jou het leukst, Fuertaventura of Lanzarote? En voor iedereen die dat nog niet weet, je kunt er dus op een hele makkelijke, maar vooral leuke manier achter komen.