Vakantie Tips

Waar moet je aan denken voordat je op vakantie gaat?

Wie kijkt er niet naar uit op lekker op vakantie te gaan? Even weg van de dagelijkse sleur en genieten van een andere omgeving. Soms is het nodig om even het hoofd leeg te maken en alles weer goed op een rijtje te zetten. Maar voordat je eenmaal op vakantie gaat moet je wel nog aan een aantal dingen denken. Dat kan soms nog een behoorlijke chaos opleveren. Welke dingen zijn absoluut vereist voordat je vertrekt?

Reisdocumenten

Voor een buitenlandse vakantie zijn de reisdocumenten het belangrijkste waar je aan moet denken.. Denk daarbij aan het paspoort, de tickets en de reisverzekering. Zonder geldige legitimatie en tickets kom je het vliegtuig niet in. Een reisverzekering is altijd handig voor als er iets gebeurt op vakantie. Het is dus van essentieel belang dat je controleert of je paspoort nog geldig is en dat de informatie op de tickets overeenkomt met de gegevens op de website van de luchtvaartmaatschappij. Zorg bij je reisverzekering ook dat je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, want mocht er onverwachts iets gebeuren waardoor de vakantie niet doorgaat, kan je het bedrag laten vergoeden door de verzekering.

Belangrijke spullen

Uiteraard hoort bij een buitenlandse vakantie een overvolle koffer met de belangrijkste spullen. Denk bijvoorbeeld aan kleding, medicijnen en toiletspullen. Tijdens de vlucht mag je ook altijd handbagage meenemen. Hier kan je uiteraard een leesboek, eten en drinken en een spelletje in meenemen. Om er zeker van te zijn dat je niet vergeet, is het handig om een checklist te maken en te kijken of je alle belangrijke spullen hebt ingepakt.

Vervoer

Nu alle documenten en de koffer gereed zijn, rest er nog maar één ding en dat is het vervoer naar het vliegveld. Hieruit heb je de mogelijkheid om je af te laten zetten door vrienden of familie, zelf met de auto te gaan en deze parkeren bij het vliegveld of het openbaar vervoer te pakken. In dit laatste geval kan je dan de keuze tussen de bus, de trein of een taxi. Met een bus of trein moet je zelf steeds actie ondernemen, maar een taxi haalt je thuis op.  Het is in dat geval handig om te kijken wat sneller is om op de luchthaven komen. Bijvoorbeeld vanaf Utrecht naar Schiphol met de taxi of trein kan soms een groot verschil zijn qua tijdsbestek. Zoek dit van tevoren goed uit!