Vervoer

De beste checklist voor jouw nieuwe auto

Kom je net bij de dealer of het garagebedrijf vandaan? En heb je jouw handtekening onder het koopcontract gezet? Van harte gefeliciteerd; je bent binnenkort officieel eigenaar van jouw nieuwe auto. Een leuk moment, maar ook een enigszins spannend moment. Voordat het moment daar is, moet je bovendien de nodige zaken regelen.

Wat je precies moet regelen? Het advies is om daarvoor onderstaande checklist op te volgen. Met deze checklist regel je de belangrijkste zaken voor jouw nieuwe auto.

Kies een nieuwe autoverzekering uit

Allereerst is het advies om een autoverzekering op Overstappen.nl uit te kiezen. Op deze website kun je het kenteken van jouw auto invullen, waarna de vergelijker direct op zoek naar de beste autoverzekering gaat. Doordat je direct alle autoverzekeringen voorgeschoteld krijgt, kun je een prima vergelijking maken. Gemak dient de mens.

Hoe je de beste autoverzekering kunt vinden? Dat doe je vooral door een goede vergelijking voor jezelf te maken. Kijk daarvoor goed naar de auto (leeftijd en waarde), maar ook naar jouw persoonlijke voorkeuren. Mogelijk vind jij het bijvoorbeeld prettig als je de auto nét iets uitgebreider verzekerd. Dit levert je mogelijk een goed gevoel op, ondanks dat je hier net iets meer geld voor moet betalen.

Een auto direct verzekeren is in veel gevallen mogelijk. Ga je bijvoorbeeld jouw nieuwe auto morgen al ophalen bij de dealer? Geen probleem; het is mogelijk om last minute nog een autoverzekering af te sluiten.

Maak een afhaalafspraak  verzorg de betaling

Uiteraard is het ook zaak om een afspraak met de dealer te maken. Wanneer vind de aflevering plaats? En wanneer moet je het geld overmaken naar het autobedrijf? Wil je contant betalen? Bij veel autobedrijven is dit niet mogelijk; zeker niet als het om een behoorlijk bedrag gaat. Geef daarom de voorkeur aan een betaling via het internet.

Bonus: haal je huidige auto leeg

Ga je jouw huidige auto inruilen op jouw nieuwe auto? Zorg er dan voor dat je jouw huidige auto leeg haalt. Haal bijvoorbeeld jouw zonnebril uit het dashboardkastje en de parkeerschijf uit de linker deur. Het zou zonde zijn als je dergelijke attributen in jouw huidige auto laat liggen.