Bijzondere locaties,  Landen,  Rondreis,  Vakantie,  Vakantie Tips,  Vervoer,  Wintersport

Met de camper weg in de winter

Met de camper weg gaan doen veel Nederlanders en het is mogelijk om dat in eigen land te doen, bijvoorbeeld naar Scheveningen. Je kunt er lekker uitwaaien en ook op de boulevard is genoeg te doen. Veel mensen zijn droevig als de herfst begint omdat het minder mooi weer wordt en het wordt kouder, maar er zijn alsnog mooie locaties om met de camper naartoe te gaan in de winter. Het is mogelijk om naar de sneeuw te gaan met de camper, maar er zijn wel dingen waar u rekening mee moet houden, zoals het weer. Als het erg slecht weer is, is er een kans dat u vast komt te zitten en daarom is het verstandig om altijd voldoende brandstof over te houden om de binnenkant van de camper te verwarmen. Een slechte accu kan erg nadelig zijn want bij strenge vorst kan het zijn dat die niet meer wil starten, en daarom is het belangrijk om een accu te hebben die in goede staat is. Winterbanden helpen al een stuk meer bij kouder weer maar als u vast in de sneeuw komt te zitten kan u sneeuwkettingen gebruiken die u dan om de banden heen doet voor meer grip.

Naar de warmte in het najaar met een camper

In de winter zijn niet erg veel plekken in Europa waar u met de camper naartoe kan gaan. Eilanden die verder weg liggen maar alsnog bij Europa horen hebben hogere temperaturen dan het vaste land, maar die zijn ook moeilijker te bereiken. Een schitterende stad met hoge temperaturen in de winter is Malaga dat in het zuiden van Spanje ligt. Deze mooie stad met een rijke historie heeft overdag in de winter nog een temperatuur van zo’n 18°C. Als de temperatuur hoog is en als de zon schijnt kunt u zelfs nog in de zomerkleren rondlopen. De stad heeft ook genoeg campings waar u zich dan kan vestigen.

Mijn camper winterklaar maken

Als u niet van plan bent om met de camper weg te gaan dan is het beter om de camper winterklaar te maken zodat die er in het voorjaar er weer mooi uitziet. Nu de winter voor de deur staat is het beter om de camper winterklaar te maken en daar zijn een paar tips voor. Een overdekte stalling is de makkelijkste en de beste manier om de camper te beschermen tegen verschillende weeromstandigheden en dieren. Als u thuis niet genoeg ruimte heeft om de camper te stallen, dan kan u ook een caravanhoes gebruiken. Als u de camper goed heeft schoongemaakt en gereinigd dan is dat niet nodig als u de camper weer gaat gebruiken dus kan u er meteen mee op pad gaan. Een controle bij een garage is ook nooit verkeerd dus is dat erg voordelig voor een camper. Als u van plan bent om een mooie reis te maken met een camper, dan kan u perfect terecht bij CamperhurenXL dat campers verhuurd en verkoopt die goed gecontroleerd zijn voordat u vertrekt. Bekijk website en huur of koop een camper!