Vakantie Tips

Goed verzekerd op uitwisseling

Alles is geregeld voor je reis. Je hebt een universiteit, land, school en studio gevonden. Je weet welke vakken je gaat volgen en hopelijk ook al met wie. Het zou toch jammer zijn dat je laptop of telefoon worden gestolen enkele dagen na aankomst. We hebben dus een reisverzekering nodig. Alleen hoe zit het nou precies? We zijn niet op vakantie…? Is er een verzekering voor uitwisseling?

Reisverzekering

Het is slim om een reisverzekering af te sluiten om onverwachte kosten te dekken. Zo kan het zijn dat er extra hoge kosten door problemen bijkomen. Bijvoorbeeld een verlengd hotelverblijf omdat vluchten vertraagd zijn door een actieve vulkaan. Zo zijn ook de kosten gedekt wanneer een reis vroegtijdig wordt afgebroken. Let op! Dit wordt vaak alleen in de gevallen terugbetaald wanneer er ziekte of een ongeval in het spel is. Maar ook opsporings- en reddingsoperaties vallen onder een reisverzekering, evenals medisch transport.

Hoe zit dit met een werkopdracht in het buitenland?

Wanneer je voor werk of school in het buitenland verblijft en actief bent, valt dit niet binnen een reisverzekering. De school of opdrachtgever is in dit geval verantwoordelijk tijdens de werkzaamheden. Alles wat je in je vrije tijd doet en binnen de voorwaarden van je verzekering valt, is verzekerd.

Reisverzekering voor uitwisselingen

Voor langer verblijf in het buitenland wordt altijd een doorlopende reisverzekering aangeraden. Mocht je tijdens dit verblijf ook bijverdienen of studeren geef dit dan aan bij je verzekering. Zij gaan samen met jou op zoek naar de verzekering die het beste bij jou past. De verschillende verzekeringen hangen af van het land van bestemming, hoe lang je er verblijft en het doel van de reis. Dus of je er als toerist, student of werknemer heen gaat.

Hoge medische kosten

In sommige landen of continenten zijn medische kosten bijzonder hoog. Neem Amerika als voorbeeld. Zo kan een bezoekje aan een huisarts daar in combinatie met wat antibiotica al snel €1.200 kosten. Dit zou in Nederland nog geen €100 kosten! Zorg dat je je onderzoek goed gedaan hebt voor het land waar je naartoe wilt. Interesse in een uitwisseling met een echte Amerikaanse highschool? Klik hier voor een gratis oriëntatiegesprek.