Verenigde Staten

Highschool in Amerika: dit is waarom het zo wordt aangeraden!

De meeste jongens en meiden dromen ervan: een jaartje er tussenuit naar Amerika. De Verenigde Staten het land van de cheerleaders, fenomenale pretparken en waanzinnige natuur. Hier zal je je geen moment vervelen! Je zal je ogen uitkijken, aangezien het land volledig anders is dan Nederland. Er zijn diverse redenen waarom een highschool in Amerika zo’n onwijs goed plan is. Benieuwd naar deze precieze redenen? Lees dan gauw verder en wie weet vlieg jij binnenkort zelf naar de Nieuwe Wereld!

Vergroot je zelfredzaamheid

Je eigen boontjes doppen is voor veel tieners nog niet altijd vanzelfsprekend. Je kan altijd nog terugvallen op je ouders en als je op een probleem stuit bel je gewoon je vader of moeder met een druk op de knop. In Amerika, dat aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ligt, kan dat niet meer zo snel. Je leert goed voor jezelf zorgen en voor jezelf opkomen als de situatie hierom vraagt. Jij ontdekt je ware identiteit in dit fantastische land. Wedden dat je helemaal verliefd terugkomt?

Jouw Engels is om een ringetje te halen

De meeste studenten hebben vaak nog een duidelijk Nederlands accent als ze Engels spreken. Het kan dus geen kwaad om naar een land te vertrekken waar Engels de voertaal is. Zo leer je veel vloeiender Engels spreken en heb jij die Amerikaanse tongval binnen mum van tijd onder de knie. Jij hoeft je nooit meer te schamen voor jouw Engels, zo’n jaartje highschool in Amerika doet wonderen voor je talenknobbel!

Breid je sociale kring uit

Amerika is the place to be om nieuwe contacten te leggen. Je vergroot je netwerk, waar je in je latere academische loopbaan veel profijt uit kan halen. Als je in een gastgezin terecht komt, zal je merken dat je na verloop van tijd hen als je tweede familie gaat beschouwen. Ook op je nieuwe middelbare school maak je binnen een handomdraai nieuwe vrienden! Jij ziet jouw vriendenlijst op Facebook met de dag groeien.
Twijfel niet langer: boek dat vliegticket naar Amerika om er een jaartje highschool te volgen. De beste beslissing van je leven! Je bent jong en klaar om de wereld te ontdekken. De wereld ligt aan je voeten!