Vakantie

Kamperen, maar dan nét even anders

Geniet jij volop van overnachten in de buitenlucht? Maar vind je het primitieve leven dat gekoppeld is aan kamperen dan weer net even iets minder? Of zie je het niet zitten om ‘s avonds te overnachten op een luchtbed in een kleine tentje? Dan zijn er gelukkig ook nog heel veel andere manieren waarop jij alsnog kunt overnachten in de buitenlucht, maar dan met net een beetje meer luxe.

Overnachten in een boomhut

Werd jij in je jonge jaren ook helemaal blij van een boomhut? Tegenwoordig is het op een aantal campings in Nederland mogelijk om zelfs te overnachten in deze accommodatie. Deze zijn beschikbaar in allerlei varianten, van basic tot behoorlijk luxe. En maak je geen zorgen als je hoogtevrees hebt, een aantal boomhutten zijn slechts enkele meters boven de grond. Met een stevige trap sta je binnen mum van tijd weer op de begane grond.

Het gemak van een vouwwagen

Wanneer je gaat kamperen, moet je toch het een en ander met je meenemen. Denk aan luchtbedden, slaapzakken, kookgerei en natuurlijk de tent zelf. Daarnaast ben je ook wat tijd aan het opzetten van de tent. Al die stokken zijn soms een ware puzzel. Maak het jezelf gemakkelijk door te reizen met een vouwwagen. Deze compacte aanhanger voor de auto kan je eenvoudig uitklappen en biedt je een hele berg met ruimte, zelfs nog meer dan een caravan. In een vouwwagen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een groot matras neer te leggen, zodat je niet hoeft te slapen op een luchtbed. Daarnaast is er alle ruimte voor een keuken. Een maaltijd bereiden doe je dus gewoon vanaf het gasstel in plaats van boven een klein pitje.

 

Kamperen in pure luxe

Dan is er nog een luxe variant van kamperen onder de noemer ‘glamping’ (combinatie van ‘glamour’ en ‘camping’). Hierbij staat de tent al helemaal voor je klaar bij aankomst, dus je hoeft niet aan de slag met stokken en haringen. En deze luxe tent is voorzien van alle gemakken. Het bed is al voor je opgemaakt en daarnaast heb je de beschikking over een eigen badkamer en keuken en warm water. Zo geniet je van pure luxe middenin de natuur.