Nederland

Dit zijn de leukste vakantiebestemmingen in Nederland!

Menig Nederlanders trekt er in de zomer op uit. Landen als Frankrijk, Spanje en Griekenland zijn verschrikkelijk populair voor een zonnige en ontspannen vakantie. Soms zit een reis naar het buitenland er echter niet in. Omdat het budget dit niet toestaat, omdat het lastig is met vervoer, of omdat er geen geschikte accommodatie gevonden kan worden. De reden maakt niet uit; soms zit een vakantie naar het buitenland er gewoon even niet in. Dit kan in eerste instantie voor teleurstelling zorgen, maar er is totaal geen reden voor paniek. Ook in Nederland zelf kun je heerlijk op vakantie gaan. Waar dan? Wij hebben de leukste vakantiebestemmingen in Nederland op een rijtje gezet!

Gelderland

Je zult het waarschijnlijk niet weten, maar Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland! Er is hier dus genoeg te beleven! In deze ‘groene’ provincie kun je heerlijk tot rust komen en echt even afstand doen van het hectische dagelijkse leven. Er zijn veel gezellige campings in Gelderland, maar ook vakantiehuizen en vakantieparken. Genoeg keuze dus!

Limburg

Als je uit een van de centraal of noordelijk gelegen provincies van Nederland komt, heb je in Limburg echt het gevoel in het ‘buitenland’ te zijn. In Limburg kun je echt ‘bourgoundisch genieten’. Kies bijvoorbeeld voor een camping in Maastricht. Maastricht is een geweldige stad en deze stad behoort tot de oudste steden van het land.  Deze historische stad staat vol met prachtige gebouwen en interessante musea. Vergeet vooral het Vrijthof niet te bezoeken. Dit unieke plein ligt in het hart van de stad en hier heerst altijd een gezellige sfeer!

Texel

De Waddeneilanden zijn een van de mooiste plekken van Nederland. Met name het eiland Texel is een echte aanrader! Deze bestemming geeft je een echt ‘vakantiegevoel’. Het begint allemaal op de veerpont met prachtige uitzichten over de Waddenzee. Eenmaal aangekomen op het eiland word je overrompeld met prachtige stranden, wilde duinen en een frisse wind. Er zijn veel gezellig vakantiehuisjes op Texel waar je ideaal van je welverdiende vakantie kunt genieten!

Zeeland

We sluiten deze lijst af met het zonnige Zeeland. Zeeland is als het ware een groep (schier)eilanden en je vindt hier honderden kilometers aan strand. Toeristische stranden vol met strandbarretjes, maar ook rustige stranden waar je met een beetje geluk het rijk voor je alleen hebt. Ook zijn er leuke steden in Zeeland waar je zeker een dagje zoet bent. Middelburg en Vlissingen zijn echte aanraders. Vlissingen staat bekend om zijn prachtige boulevard en Middelburg staat vol met historische gebouwen. Kortom, Zeeland is de ideale vakantiebestemming in Nederland!

Wat vind jij de ideale vakantiebestemming in Nederland? Laat het ons weten in de reacties hieronder!