Accommodaties,  Vervoer

Naar het buitenland met een huurauto? Houd hier rekening mee!

Ben je van plan om een leuke reis naar het buitenland te plannen? Doe van te voren veel onderzoek en krijg voldoende informatie over uw bestemming voordat uw daadwerkelijk uw reis boekt. Dit is vooral raadzaam wanneer u van plan bent met een huurauto naar een buitenlandse bestemming te rijden. Naar welke landen mag je eigenlijk rijden als u een auto huurt? Heeft u hiervoor ook een internationaal rijbewijs nodig? En eventuele All-season banden? Deze vraagstukken komen vaak voor bij het plannen van uw reis. We hebben daarom hieronder de meest belangrijke onderwerpen voor  u op een rijtje gezet.

De toegestane landen

Wanneer je met een huurauto naar het buitenland gaat, is het niet vanzelfsprekend dat je overal zomaar naar toe mag rijden. De volgende landen zijn meestal altijd toegestaan om met een huurauto te bezoeken:

Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

Toch wordt u aangeraden om bij uw autoverhuurder te melden dat u van plan bent om met deze auto naar het buitenland te rijden. Zij zullen u dan informeren over welke landen toegestaan zijn. Dit kan soms namelijk per verhuurbedrijf nog verschillen, dus het is altijd handig om dit even na te vragen.

Huurauto inleveren bij locatie in buitenland

Huurt u de auto in Nederland en levert u de huurauto liever af bij een vestiging in het buitenland? Dat hoeft geen probleem te zijn. Zoek dan van te voren een autoverhuur bedrijf die het mogelijk maakt om de huurauto in het buitenland terug te brengen. Let er daarbij goed op of er geen extra kosten hieraan verbonden zijn. Dit kan nog wel eens voorkomen en als uw deze extra kosten niet wil maken, wordt het aangeraden om de auto in Nederland terug te brengen.

Zijn er extra kosten voor het rijden naar het buitenland?

Over het algemeen zijn er geen extra kosten verbonden aan de huurauto als u hiermee naar het buitenland rijdt. Het kan echter wel zo zijn dat uw sneller uw aantal vrije kilometers overschrijdt en daarna de benzine zelf zal moeten betalen. Dit kunt u altijd navragen bij uw autodealer.

All-season banden bij uw autohuur

Het is mogelijk om All-season banden te reserveren. Dit kan al vanaf € 15,- per dag (meestal met een minimum van 2 dagen). Ook deze prijs is weer per autoverhuur bedrijf verschillend. Kijk hier daarom goed naar. Tijdens uw online reservering is het mogelijk om deze extra optie aan te vinken. Het door u gekozen voertuig komt hierna op aanvraag te staan. Dit betekent dat er eerst naar de beschikbaarheid gekeken wordt en u dan binnen 4 werkuren geïnformeerd wordt.

Internationaal rijbewijs

Voor sommige landen buiten de Europese Unie is het noodzakelijk om over een internationaal rijbewijs te beschikken. Binnen de Europese Unie is dit niet van toepassing. U kunt dus met het Nederlandse rijbewijs (of ander Europees rijbewijs) zorgeloos rondtoeren door de hele EU.

Vignet aanschaffen. Waar regel ik dit?

Reist u naar Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland of Frankrijk? Dan heeft u een vignet nodig. Deze heeft u nodig om bepaalde steden binnen te mogen rijden. Een vignet is een sticker die u aan de voorruit van de huurauto bevestigt. U geeft hiermee aan hoeveel de uitstoot is van uw huurauto. Vignetten zijn verkrijgbaar bij de ANWB.