vakantie kleren / kleding 2017
Uncategorized

Op reis? Hier moet je aan denken bij het afsluiten van een verzekering

Met een zorgverzekering ben je voor acute gevallen ook in het buitenland verzekerd. Bij een zorgverzekering vergelijken moet je aan op een aantal dingen goed opletten. Dit artikel laat je de belangrijkste punten zien.

De basis zorgverzekering

Elke Nederlander heeft over de hele wereld recht op dringende zorg. Als je dus op vakantie bent en je krijgt een ongeluk, dan worden de ziektekosten dus (voor een deel) vergoed. De vergoeding gaat uit naar wat een behandeling in Nederland zou kosten. Er zijn een aantal landen waar de ziektekosten hoger liggen dan in Nederland. In Amerika zal je flink moeten bijbetalen, maar ook landen als Canada, Zwitserland, Japen en een aantal Zuid-Amerikaanse landen. Die extra kosten zijn dan voor jou.

Een extra verzekering afsluiten?

Bij een zorgverzekering vergelijken moet je ook in overweging nemen of je je voor meerkosten extra wilt verzekeren. Wil je dit? Er zijn dan twee mogelijkheden, namelijk een reisverzekering voor geneeskundige kosten en een aanvullende verzekering bij je zorgverzekering.

  • Voor het kiezen van een reisverzekering kan je je verschillend indekken. Bij een reisverzekering zit standaard buitengewone kosten bij inbegrepen. Hiermee wordt noodhulp en hulpverlening bedoeld. Over het algemeen geldt dit bijvoorbeeld voor het verlies van je paspoort, een terugroeping bij overlijden en materiële schade aan je woning thuis. Ook extra kosten die worden gemaakt tijdens de reis als gevolg van een ongeval of ziekte worden vergoed.
  • Een aanvullende verzekering is een verzekering die je kiest bovenop je basisverzekering. Dit is aan te raden als je basisverzekering de ziektekosten die je verwacht niet vergoed. Bij een zorgverzekering vergelijken kan je gaan voor een aanvullende verzekering op bijvoorbeeld de tandarts of voor zorg in het buitenland. Ieder zorgverzekeraar bepaalt zijn eigen verzekering. Let er wel op dat je niet per se alles vergoed krijgt als je kiest voor een aanvullende verzekering. Meestal gaat het om een maximaal aantal behandelingen of een maximale vergoeding per behandeling. Sommige zorgverzekeraars hebben wachttijden voor de vergoeding. Je kan ook eerst een jaar verzekerd zijn voordat je aanspraak kunt maken op een vergoeding. Denk dus er ge bezint!