Uncategorized

Waarom een creditcard handig is voor je stedentrip

Er zijn verschillende redenen, die maken dat het verstandig is om een creditcard mee te nemen tijdens een stedentrip. Waar we in Nederland alles met een pinpas betalen, is dit in het buitenland niet altijd mogelijk. In het bijzonder, wanneer je naar landen ver buiten Europa vliegt voor een citytrip. Denk bijvoorbeeld aan Aziatische en Afrikaanse landen. Met een creditcard kun je in ieder land betalen. In feite ga je hierbij een korte lening aan, die wordt afgelost aan het eind van de maand. Het maakt dat er aan het gebruik van een creditcard kosten verbonden zitten. Niet alleen de mogelijkheid om overal te kunnen betalen is een voordeel van creditcards.

Voordelen van een creditcard

Naast het feit dat je overal kunt betalen, stellen sommige hotels het verplicht dat je een creditcard hebt. De creditcard dient hierbij als een borg. Mocht je de hotelkamer in een slechte staat achterlaten of de rekening aan de bar flink laten oplopen, dan kan het hotel terugvallen op je creditcard. Datzelfde geldt voor veel verhuurbedrijven in het buitenland. Zij willen dat verhuurders over een creditcard beschikken, voordat zij een auto verhuren. Het is daarom verstandig om vooraf in Nederland een creditcard aan te vragen.

Creditcards vergelijken op internet

Op internet worden verschillende creditcards aangeboden. Zo kun je voor een creditcard van je bank kiezen, maar ook van externe aanbieders. Een creditcard vergelijken doe je met handige online tools. Deze tools bieden je een overzicht van de limieten aan- en kosten van creditcards. Deze limieten zijn gericht op het maximale bedrag, wat je maandelijks met een creditcard uit kunt geven. Vaak loopt deze limiet al snel op tot een paar duizend euro. Houd er rekening mee, dat hier ook risico’s aan zitten. Denk aan een situatie waarbij de creditcard gestolen wordt. Hele hoge limieten zijn zodoende niet altijd een voordeel!