Uncategorized

Op vakantie gaan: drie tips voor een zorgeloze vakantie

Of je nou een hotel, een appartement of een studio boekt, zaak is dat je in alle rust wil bijkomen in je onderkomen en dat je op een goede locatie ten opzichte van de bezienswaardigheden verblijft.

Plan het goed

Je komt aan op plaats van bestemming, rukt het zwembadzeil van je privé zwembad en maakt een cocktail voor jezelf: de vakantie kan nu beginnen. Om ervoor te zorgen dat jij en je reisgezellen in deze vrijblijvende en zorgeloze roes blijven verkeren kan het handig zijn om van tevoren al het één en ander vast te leggen. Bedenk wat je ongeveer voor activiteiten wil doen en bekijk welke activiteit je het beste wanneer kunt doen. Zo is dat museum waar jullie graag naartoe willen misschien niet op elke dag open en kun je de stranddag het beste houden op de dag dat er een hoge temperatuur en geen regen voorspeld is. Het fijnste is een schema waarmee je nog enigszins kan schuiven, zodat er wel ruimte is voor spontaniteit. Plan je dag dus niet van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat vol.

Zorg voor eigen vermaak

De mens is een groepsmens, maar heeft ook tijd voor hem- of haarzelf nodig. Zorg er dan ook voor dat je genoeg spullen bij hebt die je zelf kunt doen of kunt inzetten als het gesprek stilvalt. Een goed boek is bijvoorbeeld passend, een tablet meenemen werkt ook altijd fijn, maar het kan ook handig zijn om een spelletje mee te nemen waar iedereen laagdrempelig aan kan deelnemen. Zo kent iedereen het kaartspel ‘pesten’ wel en het enige wat je ervoor nodig hebt is een stok kaarten. Mochten jullie op het strand of in de kroeg even niks meer hebben om over te praten, dan kan het een leuk alternatief zijn om te beginnen kaarten. Op het strand zijn er echter ook andere mogelijkheden: een voetbal of balspel zorgt dan al voor het nodige vertier.

Vergeet niet te ontspannen

Op vakantie hebben we de neiging ons net zo druk te maken als in ons werkende of schoolgaande leven. We moeten naar dat museum, naar dat restaurant en naar dat ene straatje vanwege de mooie architectuur. We vergeten dat we op vakantie niet zoveel zouden moeten. Neem dus ook de tijd om rond te kuieren en te verdwalen in straatjes. Wie weet doe je wel een heel rustiek restaurantje op dat je anders nooit was tegengekomen.