Vakantie

Slapen in een kerk

Het klinkt misschien als iets wat je verwacht van mensen die nergens anders heen kunnen. Het gaat natuurlijk over slapen in een kerk. Je moet dit echter anders zien. Er zijn ook plekken die geen dienst meer doen als kerk. Daardoor hebben ze een andere functie gekregen. Zo kan er bijvoorbeeld een mooi hotel in gemaakt zijn. Daar kan je dus de mooie ruimtes vinden waar jij heerlijk kan overnachten en een fijne beleving kan hebben. Het is wel heel aantrekkelijk om eens een keer te ervaren hoe het is om op deze manier vakantie te vieren.

Gaan voor het gevoel

Het leuke aan een vakantie in een kerk is dat dit eigenlijk met niets te vergelijken is. Je kan het zelfs niet vergelijken met overnachtingen in andere gebouwen die een nieuwe bestemming hebben gekregen, zoals bijvoorbeeld kastelen. Het is juist zo leuk omdat je een heel bijzonder gevoel krijgt van je verblijf in de kerk. Omdat je er je hele vakantie kan doorbrengen, zal je dus dit gevoel over langere tijd kunnen vasthouden. Waardoor je als herboren weer terugkomt naar huis. Zo krijgt de kerk dus een hele nieuwe bestemming die hetzelfde kan bieden als de oude functie.

In de stad verblijven

Een groot voordeel van kerken die zijn omgebouwd is dat ze natuurlijk direct ook op de goede locatie staan. Waar de kerk altijd het centrale punt van de stad of het dorp was, daar kan je dus nu nog altijd van de voordelen op dat vlak genieten. Alleen dan omdat je er een leuke vakantie aan het vieren bent. Het is meer dan de moeite waard om eens een keer te kijken hoe een kerk overnachting ook voor jou een fijne plek kan zijn. Lekker genieten en vooral tot rust komen is hier op een goede wijze te verzorgen.