Vervoer

Ga je op vakantie met de auto? Dit is wat je moet weten over autoverzekeringen

Als je deze zomer een roadtrip plant, is er één ding waar je zeker van moet zijn voordat je de open weg op gaat: de autoverzekering. Een autoverzekering is belangrijk omdat het je financieel beschermt bij een ongeluk. Maar wat voor soort dekking heb je nodig? En wat moet je doen als je op vakantie een ongeluk krijgt? Lees verder om erachter te komen.

Wat voor soort dekking heb ik nodig?

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je de juiste soort dekking hebt voor jouw behoeften. Als je alleen in eigen land gaat rijden, dan moet je gewone dekking volstaan. Als je echter vaak reist naar ander land, dan moet je ervoor zorgen dat je de juiste dekking hebt. Het beste kan je dit met je verzekeringsagent bespreken en hem te laten weten wat je van  plan bent, zodat hij ervoor kan zorgen dat je de juiste dekking hebt. Denk ook aan toevoegingen aan de polis zoals een inzittendenverzekering.

Wat moet ik doen als ik op vakantie een ongeluk krijg?

Niemand wil denken aan een ongeluk tijdens de vakantie, maar het is belangrijk om voorbereid te zijn voor het geval dat. Het eerste wat je moet doen is de politie bellen en aangifte doen. Wissel vervolgens informatie uit met de andere bestuurder die bij het ongeluk betrokken was. Zorg ervoor dat je hun naam, contactgegevens en verzekeringsgegevens krijgt. Daarna is het een goed idee om foto’s te maken van de schade aan beide voertuigen en van eventuele verwondingen. Als je al die informatie hebt, bel dan je verzekeringsmaatschappij en laat hen weten wat er is gebeurd. Zij zullen waarschijnlijk om dezelfde informatie vragen die je aan de politie hebt gegeven en aan de slag gaan om je claim te verwerken. 

Met de auto op vakantie gaan kan een geweldige manier zijn om het land te zien en tijd door te brengen met familie of vrienden. Maar voordat je de open weg op gaat, is er één ding waar je voor moet zorgen: een autoverzekering. Een autoverzekering is belangrijk omdat het je financieel beschermt bij een ongeluk. Maar wat voor dekking heb je nodig? En wat moet je doen als je op vakantie een ongeluk krijgt? Door bovenstaande tips te volgen, ben je voorbereid op alles wat op je pad komt tijdens het rijden op vakantie. Veilige reis gewenst!