Uncategorized

Veel verslavingen komen aan het licht tijdens een vakantie

Veel verslavingen komen aan het licht tijdens de vakantie. Wanneer iemand bijvoorbeeld een GHB verslaving heeft is degene behoorlijk vergeetachtig, moe en krijgt degene moeite met ademhalen. Maar ook bij anorexia merk je al gauw dat degene ander gedrag gaat vertonen. Zo is het voedingsritme anders. Zo eet degene onregelmatig en is hij met van alles bezig om te kunnen afvallen, zoals intensief sporten. Heb je een verslaving herkent, dan breekt er in de vakantie een zware periode aan. Met de onderstaande tips herken je een verslaving en lees je wat je moet doen.

Vakantiegeld is het begin van het einde

Wanneer iemand vakantiegeld heeft gekregen wordt komen hobby’s regelmatig aan het licht. Zo kan degene zijn geld aan de casino uitgeven en wordt de vakantie naar de Malediven plotseling verruild voor een paar dagen Keulen.
Opvallend is dat mensen op vakantie hun verslaving nog meer laten zien. Gewerkt wordt er niet meer, in plaats daarvan wordt er GHB gebruikt en drinkt degene zijn eerste biertje al om elf uur. Je familielid of vriend wordt ook wat vervelend. Heeft je zus wellicht een eetstoornis? Dan kan je dit duidelijk zien bij een lopend buffet. Je zus zal het dan zwaar hebben en geregeld een rondje overslaan.

Maak verslavingen bespreekbaar

Veel verslavingen of ziektes worden in de vakantie dus opvallend duidelijk. Veel families kiezen er voor om verslavingen als GHB niet te bespreken, omdat dit afbreuk doet aan de sfeer. Het is een lastig, maar probeer toch de problemen in een rustige setting te bespreken. Zoek bijvoorbeeld hulp bij een GHB verslaving. Des te langer je immers wacht met hulp zoeken, des te zwaarder het wordt om weer te herstellen. Kies daarom voor een instelling, zodat je vriend of familielid gauw de oude weer wordt.