Rondreis

3 voordelen van VPN op reis

Heb jij al eens overwogen om een VPN op reis te gebruiken? De vraag, wat betekent VPN, komt regelmatig terug op internet. Veel mensen hebben van deze term gehoord, maar weten niet precies wat ze met een VPN kunnen. In dit artikel vertellen we je er meer over! VPN staat voor Virtual Private Network. Het betekent dat er tussen je browser en de server met de website die je bezoekt een extra laag zit. Deze extra laag wordt gevormd door een VPN. Je kunt een VPN tegenwoordig bij verschillende online aanbieders afnemen.

#1: meer privacy met een VPN

Door voor het gebruik van een VPN te kiezen, profiteer je van meer privacy tijdens je vakantie. De websitehouder zal niet zien, vanaf welke locatie je een website bezoekt. Het is een fijne gedachte, bij het bezoeken van minder reguliere websites. De verbeterde privacy valt te verklaren door de extra laag die een VPN vormt.

#2: kijk je favoriete series in het buitenland

In het buitenland worden sommige populaire series standaard geblokkeerd. Net als dat je ook in Nederland niet alle serieus kunt bekijken. Door voor het gebruik van een VPN te kiezen, kan dit wel! Het lijkt met een VPN namelijk alsof je actief bent vanuit een ander land. Een Nederlandse serie die niet in het buitenland bekeken kan worden, bekijk je door gebruik te maken van een in Nederland geplaatste VPN.

#3: veiliger internetten met een VPN

Een derde reden om voor het gebruik van een VPN op reis te kiezen, is het feit dat je beter beveiligd wordt tegen bijvoorbeeld schadelijke software. Het internetverkeer van websites wordt omgeleid, voordat het je computer bereikt. Een firewall van de VPN zal de schadelijke soft- of malware op dat moment al geblokkeerd hebben.