Bijzondere locaties

Waarom is Malediven een populaire vakantiebestemming?

Malediven wordt door veel mensen gezien als de perfecte vakantiebestemming.  Voor een huwelijksreis, een vakantie met het gezin of gewoon met je vriend of vriendin. Wij geven in dit artikel meer informatie over het paradijselijke gevoel, de vriendelijke mensen en de welbekende waterbungalows.

Arabieren, Afrikanen, Indiërs en Indonesiërs vormen de meerderheid van de bevolking. 540.000 mensen noemen de Malediven hun thuis. Een groot aantal Maldiviërs woont in en rond Malé. De bevolkingsdichtheid van het land behoort tot de hoogste ter wereld, ondanks de bescheiden omvang van het land (ongeveer 300 vierkante kilometer). Er wonen ongeveer 1800 mensen per vierkante kilometer in dit gebied. De bewoonbare oppervlakte van de archipel is ongeveer even groot als Malta in de Middellandse Zee. Slechts 0,3 procent van het totale landoppervlak van de Maldiven is bewoond.

Paradijselijke gevoel van de Malediven

Malediven ligt in de buurt van Sri Lanka en wordt gezien als een waar paradijs door de parelwitte stranden, de prachtige zee en de mooie natuur. Het bestaat uit meer dan 1200 eilanden waarvan er in totaal 200 eilanden zijn die bewoond worden door mensen.  In totaal wonen er 500.00 op de Malediven. Wie kent niet de foto’s van de waterbungalows die boven het water zweven van de prachtige resorts.  Vanaf de luchthaven in de hoofdstad zal je per watertaxi of helikopter naar het resort worden gebracht. Hoe luxe is dat?

De vriendelijke mensen

Vanaf het moment dat je aankomt op de luchthaven zal je merken dat de mensen erg vriendelijk zijn. Mensen vinden het geweldig dat jij hun land bezoekt en willen maar al te graag het land aan jou laten zien. Ook bij de resorts zal je versteld staan van de vriendelijkheid van de medewerkers.

Waterbungalows op de Malediven

Heel veel resorts zijn gevestigd op een eigen privé eiland en hebben allerlei waterbungalows die boven het water zweven. Hierdoor kan je direct uitkijken en een plons nemen in de zee vanaf je eigen terras. De resorts die deze waterbungalows hebben zijn daarnaast van alle gemakken voorzien.

Kortom. Een vakantie Malediven is altijd een goed idee. Hoewel het wel vrij prijzig kan zijn, zal je een onvergetelijke tijd hebben op een van de vele eilanden die Malediven rijk is.