Bijzondere locaties,  Peru,  Vakantie Tips

Machu Picchu bezoeken

Ben je van plan om een reis te maken naar Peru, vergeet dan de stad Machu Picchu bezoeken niet. Deze ruïnes zijn zeker een aanrader voor de avontuurlijke reiziger. Je kunt bijvoorbeeld, onder begeleiding, een lange trektocht maken door het prachtige berglandschap van Peru met als eindbestemming Macchu Picchu. Hiermee zet je niet alleen avontuur op je lijstje van zomerreizen 2013 , maar je brengt er ook een stukje cultuur mee in.

De stad Machu Picchu ligt tussen steile bergen, op een hoogte van 24.000 meter, in de regio van het stadje Cuzco. Vroeger kon een wandeltocht meerdere dagen duren om de stad te bereiken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de stad per bus en trein te bereiken. In het midden van het stadje ligt een woonzone met een militaire zone, grote plein en een heilige zone. Er bevinden zich onder andere ook tempels voor de maangod en de zonnegod. Tevens staat hier de hoogste punt als zonnewijzer van de stad.

gebergte met spiritualiteit

Trektocht door Machu Picchu Ruïnes

Inca Trail

De trektocht begint in een nabij gelegen rivier, de Urubabba, die door de Peruanen als heilig beschouwd wordt. Hier kun je kennis maken met de verloren schatten met van de Inca cultuur. Als navigatie gebruikt men de eeuwenoude en wereldberoemde Inca Trail die naar de ruïnes van Machu Picchu leiden. Één van de meest bijzondere ervaringen die je als mens kunt hebben tijdens je reis in Peru, is de gelegenheid om langs de Inca Trail onder de prachtige sterrenhemel de nacht door te brengen. Een rondreis in Peru zal dan ook jaren als één van de favorieten op het lijstje met bijzondere bestemmingen van avontuurlijke zomerreizen 2013.
Machu Picchu

Heeft u ervaringen in Peru of meer tips over Machu Picchu? Neem contact met ons op voor het delen van deze ervaringen en/of tips!

Uw beoordeling: [ratings]