Vakantie

Zo bereid jij jouw vakantie voor

Sommige reizen vergen iets meer tijd en energie dan een korte stedentrip. Dit geldt zeker als jij een lange afstands reis gaat maken. Bij lange afstandsreizen word je helemaal gesloopt door overstap- en wachttijden op de luchthavens. Een reis voorbereiden is daarom heel belangrijk. Er zijn een aantal handige tips om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Neem bijvoorbeeld voldoende leesvoer mee om de tijd te doden en zorg voor handige reisaccessoires. Een reis voorbereiden is niet alleen noodzakelijk, maar ook gewoon leuk om te doen. Voor velen begint de vakantie vreugde namelijk al bij de voorbereiding.

Wat zit er allemaal in jouw koffer?

Bagage is een belangrijk onderdeel van een reis voor veel vakantiegangers. Het liefste proppen wij zoveel mogelijk spullen in onze koffer en reizen wij met zoveel mogelijk bagage. We zijn namelijk bang dat we iets te kort komen of iets vergeten. Toch is het fijner om met minder spullen te reizen, namelijk Less is More. Als jij jouw vakantie al begint met stress over het inpakken van je koffer zul je merken dat dit zich doorvertaald in jouw reis. Pak je grote koffer alleen in met noodzakelijk dingen, zoals kleding, vloeitsoffen en cosmetica. En je handbagage koffer hoef je alleen maar te vullen met dingen die je graag bij je wilt hebben tijdens je reis. Maak een goede afweging in noodzakelijke en luxe producten. Ook is het belangrijk om je koffers niet op het laatste moment in te pakken, maar een tijdje voor je vertrek.

Plannen, controleren en reserveren is key!

Als je gaat reizen per vliegtuig moet je waarschijnlijk meer regelen dan alleen je vlieg en accommodatie tickets. Je moet namelijk naar de luchthaven toe, je auto parkeren, door de veiligheidscontrole, inchecken etc… Ook bij deze onderdelen van je reis begint het bij de voorbereiding. Boek bijvoorbeeld je parkeerplaats ver van te voren via het internet en je zult merken dat dit veel tijd en energie scheelt op de dag zelf. Check ook vanaf welk vliegveld je vertrekt en bereid je hierop voor. Want vliegen vanaf Eelde Groningen is namelijk heel anders dan bijvoorbeeld vanaf Schiphol. Zo heeft elk vliegveld zijn voor en nadelen en is het belangrijk om informatie te verzamelen voor vertrek, zeker als je er nog niet eerder bent geweest.