Steden

Zo vermaak jij je ook op een zondag in Gent

Heb je een korte vakantie of een stedentrip geboekt naar Gent? Dan kan je zeker rekenen een aantal dagen gevuld met prachtige architectuur, lekker eten en winkelen. Ga daarom ook zeker op zoek naar een hotel in de binnenstad, zodat je dichtbij de leukste bezienswaardigheden zit. Neem daarvoor vooral een kijkje in de top 10 hotels hotels van Gent. Valt je vakantie naar Gent ook op een zondag? Dan zijn er nog steeds voldoende mogelijk waarop jij je dag kan invullen met leuke activiteiten.

Ontspannen op een terras

Zondag is voor de meeste mensen een echte rustdag. En wellicht heb jij op deze dag eigenlijk helemaal geen puf om een tour te doen of lange wandelingen te maken. En dat is natuurlijk prima, want een vakantie draait om ontspanning. Je kunt ervoor kiezen om te ontbijten in je hotel, maar het is natuurlijk ook mogelijk om in de binnenstad een restaurant op te zoeken voor een uitgebreide brunch. Zit je eigenlijk wel goed? Blijf dan lekker op het terras zitten, bestel af en toe een drankje en geniet van het uitzicht van de binnenstad.

Maak een stedentocht

Gent staat bekend als een historische stad. Er dus zeker veel te zien op het gebied van architectuur. Wanneer je al even door de binnenstad hebt gelopen, is het je vast niet ontgaan dat er genoeg kerken en grachten te zien zijn. Dus heb je een dagje even niets op de planning staan? Neem dan vooral de tijd om de Sint-Baafskerk en de Sint-Niklaaskerk te bewonderen. Is wandelen niet helemaal jouw ding? Of zijn de afstanden iets te ver? Dan is het ook nog mogelijk om een fiets te huren en door deze prachtige stad te fietsen.

Een dagje fotograferen

Tegenwoordig is mooie foto’s van jezelf, eten, producten of andere bezienswaardigheden echt een ding. Niet voor iedereen natuurlijk, dit is vooral iets voor de jongeren onder ons. Gebruik een rustige zondag in Gent eens om op zoek te gaan naar de leukste plekjes met streetart. Dit is het perfecte decor voor een paar Instagram-waardige plaatjes. Heb je niets met social media? Dan is het ook mogelijk een street art tour te boeken, waar je onder andere de mooiste graffiti te zien krijgt.