Rondreis,  Steden

Stedentrip gemakkelijk en snel!

Steeds meer mensen kiezen er tijdens hun vakantie voor om lekker rond te toeren en dingen te zien van het land. Niet langer meer op dezelfde plek blijven en misschien een of twee dagen uitjes boeken. Ontdekken en op avontuur gaan dat is een trend die steeds meer mensen volgen.

Hoe doe je dat dan?

Het kan al heel gemakkelijk via bijvoorbeeld car rental schiphol. Je komt aan op vliegveld Schiphol, je kan meteen je auto ophalen en daar ga je. Het land verkennen. Voor de mensen die Nederland al wel een beetje gezien hebben, kun je natuurlijk ook gemakkelijk met de huur auto naar het buitenland om daar nieuwe plekken te ontdekken. Dit hoeft niet ver te zijn, ons buurland Duitsland heeft bijvoorbeeld al hele leuke plekken waar je naartoe kunt gaan voor een kleine vakantie.

Bremen

Alle kleuren en de sfeer die deze stad te bieden heeft, het ziet er weliswaar uit als een sprookje. Bovendien is het ook een hele oude stad vol met middeleeuwse gebouwen. De binnenstad van Bremen heeft zelfs een plekje verdient op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Naast de prachtige culturele binnenstad, staat de stad ook bekend om zijn bronzen beelden. De bekendste hiervan is toch wel de Bremer Stadtsmusikanten, die bestaat uit een ezel, hond, kat en een haan. Ook tijdens de kerstvakantie is Bremen in rep en roer voor zijn welbekende kerstmarkt. Lekker bij een kraampje glühwein drinken en leuke kerstspulletjes kopen, wie wil dat nou niet?

Düsseldorf

Deze stad is misschien wel de dichtstbijzijnde stad, zo is het vanaf Utrecht maar +/- 2 uur rijden. Het is alleen daarom al een kijkje waard! Het heeft winkelstraten waar je u tegen zegt en is uiterst geschikt voor de echte shopaholics. Naast winkelen, kun je hier ook wat cultuur snuiven in de musea die Düsseldorf te bieden heeft.

Leipzig

Dit is een super oude en gezellige stad. Het barst van de studenten, waardoor de knusse stad altijd leeft. Vooral in de zomer zitten de terrassen bijna altijd helemaal bom vol, super gezellig! Naast een leuke stap avond, is dit de geboortestad van Sebastian Bach. Er zijn dan ook veel concertgebouwen en vele kerken die zeker een bezoekje waard zijn.

Dit zijn slechts drie steden die gewoon in ons buurland Duitsland te vinden zijn. Voor een leuke stedentrip hoef je het dus niet per se ver te zoeken. Je zou gemakkelijk via rent a car eindhoven airport een leuke auto kunnen huren en snel met je vrienden op pad kunnen gaan!