Amsterdam,  Nederland,  Steden

Amsterdam de populairste maar ook de duurste

Net als vorig jaar is Amsterdam ook dit jaar weer de duurste stad voor toeristen als het gaat om hotelkamer prijzen. Zo blijkt uit een recent onderzoek naar hotelprijzen door hotels.com.

 

Gemiddelde prijs hotelovernachtingen

De gemiddelde prijs van een hotelovernachting in Nederland was in 2014 124 euro. Een hotelkamer in Amsterdam kostte dit jaar gemiddeld 142 euro en is daarmee bijna 15% duurder dan gemiddeld. De hotelprijzen in Amsterdam zijn ten opzichte van vorig jaar met maar liefst 6% toegenomen. In Groningen boek je de goedkoopste hotelkamers van Nederland, namelijk voor ca 87 euro per nacht. Wereldwijd stegen de prijzen voor hotelovernachtingen gemiddeld met zo’n 4%amsterdam-grachten-panden-schuin.

 

Populairste steden voor hotel boeking

Hotels.com deed ook onderzoek naar de populairste Nederlandse bestemmingen voor buitenlandse reizigers. Amsterdam staat hier met stip op 1. Dus ondanks de hogere hotelkamer prijzen laten toeristen zich duidelijk niet ontmoedigen om naar onze mooie hoofdstad af te reizen. Rotterdam en Den Haag staan onveranderd op plek 2 en 3.