cocktails op vakantie
Steden,  Vakantie Tips

Leuke cocktailbars in verschillende steden

Het maken van een citytrip wint nog steeds aan populariteit. Dat is ook niet vreemd, want het is een ideale manier om het maximale uit een lang weekend te halen. In korte tijd zie je veel van een stad en voor de broodnodige ontspanning kun je op een zonovergoten terras bijvoorbeeld een van de beste cocktails bestellen die er zijn: de Kamikaze cocktail.

Welke steden zijn aantrekkelijk voor het maken van een citytrip? En waar vind je de beste cocktails?

Barcelona

Barcelona mag niet op je lijstje ontbreken, sterker nog: het mag op geen enkel lijstje ontbreken! Na een lange dag door de stad gewandeld te hebben zou je bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan een van de oudste cocktailbars van de stad. De Ideal Cocktail Bar bestaat al sinds 1931 en is gevestigd aan de Carrer Aribau 89. Deze oud Engelse bar is vooral gespecialiseerd in – hoe kan het ook anders – cocktails waarin whisky wordt verwerkt.

Londen

Londen is snel en goedkoop te bereiken en daarom uitermate geschikt voor een lang weekend. Eenmaal in de hoofdstad van Engeland aangekomen, moet je vooral de bekende locaties mijden. Die zijn namelijk behoorlijk boring. Leuker is het om langs de South Walk te wandelen. Een van de meest trendy cocktailbars is Purl in Westend (50-54 Blandford Street). De inrichting van Purl is zoals je die vroeger in theaters aan kon treffen: gecapitonneerde banken en prachtige kroonluchters. De cocktails zijn vaak experimenteel, ze worden onder andere met vloeibare stikstof gemaakt.

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland wordt vaak geassocieerd met bier. Dat klopt, maar ook in Berlijn heeft de tijd niet stilgestaan. Een van de meest interessante locaties van Berlijn is de Potsdamer Platz, rond dit plein vind je talloze theaters, filmhuizen en bioscopen. Niet toevallig zit er ook een prima cocktailbar. De Victoria Bar vind je aan de Potsdamer Straße 102. De meest geschonken cocktail hier is de ‘Prins Charles’ die een mix is van cognac, brandy, angostura en champagne.

Kopenhagen

Als het om de prijzen van alcohol gaat heeft Scandinavië een slechte naam. Dat gaat echter niet op voor Kopenhagen. Deze stad heeft – naast veel cultuur en architectuur – ook een bruisend nachtleven. Cocktailbar Kassen aan de Nørrebrogade 18B staat niet alleen bekend om zijn scherp geprijsde cocktails, maar vooral ook om zijn ontspannen sfeer. Heb je trek in een Kamikaze cocktail? Geen probleem, maken we even!