Landen,  Nederland

Meer Nederlanders op vakantie

Het afgelopen jaar gingen meer Nederlanders op vakantie dan het jaar ervoor. Bijna 70 procent van de Nederlanders ging afgelopen zomer op vakantie, het gaat om 11 miljoen mensen. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit is natuurlijk een goed teken voor de economie.

Naar het buitenland

Het buitenland is nog steeds erg populair. De meeste mensen kozen namelijk toch voor een buitenlandse bestemming, met de auto of met het vliegtuig. Ongeveer 8 miljoen Nederlanders gingen weg uit ons land voor hun vakantie. Het grootste deel van de vakantiegangers koos voor Frankrijk of Spanje. Ook Griekenland was erg populair. Toch blijft Frankrijk nog steeds het populairste land, net als vorig jaar. Ook Duitsland is erg geliefd onder Nederlanders.

In eigen land

Toch blijft vakantie in eigen land ook enorm populair. Er is zelfs een groei van vakanties in eigen land. Een reden hiervoor is de terreurdreiging in sommige landen over de grens. Bijna 3 miljoen Nederlanders brachten de zomer in eigen land door, op de camping of in een vakantiehuisje. Vakantie in eigen land is natuurlijk ook niet verkeerd, we hebben genoeg strand en zee in ons land en de temperaturen kunnen in de zomer behoorlijk oplopen. Ook houden Nederlanders van kamperen, wat in Nederland op genoeg plekken kan.

Meer ouderen op vakantie

Ook steeds meer ouderen gaan op vakantie. Dit is een goede ontwikkeling. Het betekent dat ouderen nog fit zijn en het leuk vinden om weg te gaan. Ongeveer driekwart van de 65-plussers gaat elk jaar op vakantie. Waar de ouderen heen gaan op vakantie verschilt niet heel erg veel van jongere Nederlanders. De helft van de vakanties vindt namelijk plaats in eigen land. Ook reizen ouderen graag af naar Duitsland, Frankrijk en Spanje. Voor senioren zijn er speciale reizen te vinden. Zo zijn er volledig verzorgde vakanties naar bijvoorbeeld Spanje te boeken, waar alles bij inbegrepen zit. Dit scheelt een hoop geregel.