Vervoer

Veilig op pad met een Auto camera

Een auto camera  is een zeer handig hulpmiddel voor autobestuurders. Deze autocamera’s worden in de volksmond ook wel dashcams genoemd of dashboard camera’s. Plaats hem op de voorruit van je auto en dan wordt je autorit vaak zelfs in Full HD opgenomen. Dankzij de groothoeklens wordt de omgeving vóór de auto compleet opgenomen. Autocamera’s worden steeds populairder omdat ze als bewijsmateriaal kunnen dienen. Veel autoverzekeraars zien maar al te graag dat auto-eigenaren deze apparaten aanschaffen.

Ongeval

Had je de dashcam aan staan, op het  moment dat je bij een ongeval betrokken raakte? Deze beelden kun je later gebruiken als bewijs voor eventuele schuld van de andere wegbestuurder(s). De politie zal de beelden bekijken en op basis daarvan kun jij wellicht vrijuit gaan. Bij ongevallen bestaat er namelijk vaak onduidelijkheid over wie er schuldig is. Dankzij de beelden die je camera heeft gemaakt kun je ook eventuele schade verhalen op de verzekeraar.

Je auto onbeheerd achterlaten

Niet alleen schade veroorzaakt in het verkeer wordt door de camera geregistreerd. Als je camera beschikt over de functie ‘detection motion’, kun je zelfs vandalisme en diefstal registeren. De gevoelige sensors in de camera registeren namelijk beweging. Zodra iets of iemand in de buurt van je auto zich begeeft, zal de camera automatisch beginnen met opnemen. Afhankelijk van de positionering van de camera, wordt alles haarfijn in beeld gebracht en opgeslagen.

Eisen verzekeraar

Mocht je verzekeraar korting geven op je premie als je kunt aantonen dat je een Auto camera in je wagen hebt geïnstalleerd? Controleer dan, voordat je een camera aanschaft, of er ook eisen m.b.t. de eigenschappen van de camera worden gesteld. Niet alle camera’s voldoen namelijk aan de eisen die sommige verzekeraars stellen. Neem bij vragen altijd contact op met de verkopende partij.