Vakantie Tips,  Zomervakantie

De mooiste kampeerbestemmingen

kamperenNa de winter staat de zomervakantie weer snel voor de deur en je wilt graag op vakantie, maar waarheen? Ik heb een selectie voor je gemaakt van de meest populaire kampeerbestemmingen.

 

De Dordogne (Frankrijk)

Wanneer je echt een liefhebber bent van zowel natuur als cultuur is de Dordogne een geschikte vakantiebestemming voor jou. De Dordogne beschikt over vele prachtige dorpjes en bosrijke groene heuvels. Ook zijn er vele historische monumenten en kastelen. Daarnaast zijn er ook een aantal grotten en musea te bewonderen. Wanneer je van een sportieve uitdaging houdt, kun je ook kanoën in de nabijgelegen rivieren.

Het Gardameer (Italië)

Het Gardameer is bij de Nederlandse bevolking een populaire vakantiebestemming met veel variatie. Er zijn prachtige stadjes te bezichtigen, maar je kunt ook zeker genieten op één van de prachtige stranden of in de grote bergen. Wanneer je jezelf bevindt aan de noordzijde van het gebied, torenen de Alpen hoog boven het water uit. Favoriete bestemmingen zijn onder andere Rive en Limone.

Kamperen op Texel

We kennen allemaal het geluid van de zee en gewekt worden door het gezang van vogels. Texel is een van de mooiste plekjes in Nederland om te kamperen. Zo kun je wandelen over het strand in de duinen en in het bos. Ook is er een authentieke boerderij te vinden waar je het ritme van het boerenleven zelf kunt beleven. Er zijn ook campings aanwezig waar je lekker kunt uitrusten op een vijfsterren-park met een uitgesproken privé sanitair.

Kamperen in de Oostenrijkse Alpen

Kampeer je graag in de Alpen? Dan is Steiermark echt iets voor jou. Het is een prachtig gebied in de Oostenrijkse Alpen. Naast skiën, kun je er ook uitstekend kamperen. Natuur, cultuur, sport en plezier staan hier volop centraal. Kom tot rust in dit prachtige stukje Oostenrijk en geniet van de tijd je leven!