Spanje

Andalusie, daar moet je zijn geweest!

De parel van Zuid-Spanje: Andalusie. Een gebied met veel natuur, cultuur en natuurlijk de Spaanse zon. In Andalusie is werkelijk van alles te zien, en dat op nog geen drie uur vliegen! Als je nog een bestemming zoekt voor een mooie individuele rondreis in Spanje, dan is dit gebied zeker een aanrader. Hier lees je waar je dan precies moet zijn geweest.

Tal van mooie steden

Rondom dit gebied zijn er genoeg grote, mooie steden die een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan Sevilla! Een prachtige, populaire stad met (bijna) altijd goed weer, heerlijke tapas in authentieke Spaanse restaurants en boordevol culturele bezienswaardigheden. Als je Sevilla al eens bezocht hebt, is het nog leuk om steden zoals Granada of Malaga te bezoeken. Deze steden liggen ook in het gebied en zijn perfecte locaties voor wijnproeverijen of een rustig dagje bijkomen aan het strand.

Prachtige wandelroutes

Liefhebbers van wandelen in de natuur zijn in Andalusië helemaal op hun plek. Het gebied kent talrijke routes dwars door de natuur met een prachtig uitzicht op de bossen en de zee. Voor elk niveau zijn er verschillende routes, of je nu begint of al een gevorderde wandelaar bent. In de zomer is het aan te raden om in de bergen te gaan wandelen, want dan geniet je van het beste uitzicht. In de winter kun je beter door de dorpen rondom de middellandse zee wandelen. Daarnaast is het ook mogelijk om herderswandelingen door de Sierra Tejeda te maken. Een unieke kans om je innerlijke schapenherder los te laten en de leider te zijn van je eigen wolfpack!

Een sportieve vakantie

In Andalusie valt ook genoeg te beleven voor de toeristen die graag een actieve vakantie hebben. Je kan hier bijvoorbeeld raften, maar wat helemaal vet is in dit gebied is een echte mountainbike tour! Het natuurreservaat Sierra Almijara leent zich uitstekend voor prachtige routes op de mountainbike.

Wil jij verzekerd zijn van de perfecte reis en alles gezien hebben? Boek dan je reis bij Tejeda Travel. Zij helpen je om jouw reis helemaal naar jouw wensen samen te stellen. Geniet van de reis en de voorpret!