Spanje,  Zomervakantie

De mooiste fietsroutes in Catalonië

Spanje is tweede grootste land met de hoogste bergen en daarom dus ook een absolute must onder amateur en professionele fietsers. Het noord-oosten van het land is enorm populair onder fietsliefhebbers. Hier bevindt zich namelijk Catalonië, een uitgestrekt gebied met prachtige fietsroutes van de Costa Brava naar de Pyreneeën en van tochten door Gerona. Op zoek naar een gevarieerde fietsroute door Catalonië?

Achtdaagse fietstocht

CatalonieVoor de echte avonturiers is er een achtdaagse fietsroute te boeken en te rijden. Je begint je tocht op de eerste dag vlak onder de Pyreneeën, in het plaatsje Ripoll. De eerste fietsdag gaat over de voormalige steenkoolroute naar het plaatsje Olot. Je zult versteld staan van de prachtige uitzichten onderweg en op de eindbestemming van deze eerste dag. Het robuuste gebied is adembenemend. De derde dag volgt met een lange weg richting Gerona, de stad van de vier rivieren. De route hier naar toe is gelegen op een vulkanisch gebied, waardoor je wederom mooie uitzichten hebt. Fietsen door Gerona is absoluut de moeite waard. De stad is met haar kasseien heuveltjes een goede workout plus het historische centrum van Gerona moet iedereen eens gezien hebben.

Vanaf Gerona gaat de weg verder richting de Costa Brava, langs de kuststrook. Je fietst weer richting het noorden, naar Castello d’Empuries. Deze lange route langs de kust is wederom wonderbaarlijk. Vergeet niet om een goede fotocamera mee te nemen! Uiteindelijk fiets je weer richting Gerona, naar Flaca. Dit is de eindbestemming van de achtdaagse fietsroute. Deze tocht is perfect voor geoefende fietsers, maar ook wanneer je niet dagelijks fietst is het prima te doen.

Barca!

Vanaf Gerona en de Costa Brava is het ook gemakkelijk fietsen naar Barcelona. Wanneer je toch al in de buurt bent, kun je net zo goed je route wat verlengen. Fietsen door de stad is daarnaast ook nog eens de leukste manier om de bezienswaardigheden in Barcelona te leren kennen.

De stad kent zelf ook diverse heuvels, fiets bijvoorbeeld eens tegen de heuvel van het Gaudhi park aan en geniet van een uitgestrekt uitzicht over de hele stad. Inmiddels ligt er al 250 kilometer aan fietspad in de stad. Fietsen is behoorlijk in opmars in de grote stad en dat is niet zo heel gek. Met een paar prachtige routes en tochten is er zoveel te zien in en rondom de stad. Een absolute must als je toch in de buurt bent. Wanneer je vliegtickets naar Barcelona wilt boeken, kijk dan eens op Tix.nl. Liever je eigen fiets meenemen in het vliegtuig? Vakantiefietser.nl heeft alle informatie op een rij.