Uncategorized

De lekkerste gerechten uit Italiaanse keuken

Italië is niet alleen een bekend vakantieland waar jaarlijks miljoenen mensen naar op vakantie gaan, maar staat daarnaast ook nog eens bekend om haar wereldberoemde gerechten. We bespreken in dit artikel de meeste bekende gerechten. 

Pasta’s 

Italië staat voornamelijk bekend om haar vele soorten pasta’s. Er wordt gezegd dat deze oorspronkelijk komen uit de Aziatische landen waar het noedels genoemd wordt. Het staat echter al wel vast dat ook de grieken en romeinen de pastasoorten uitgevonden hadden. Inmiddels zijn de bekendste pasta soorten spaghetti en macaroni, maar ook tagliatelle en ravioli zijn bij de meeste bekend. 

Pizza 

Hierbij wordt inmiddels al een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de pizza van de amerikaanse en Italiaanse pizza leverancier. Jaarlijks worden er honderden miljoen diepvriespizza’s verkocht. Het voornaamst verschil tussen de Amerikaanse en Italiaanse pizza is dus de bodem. De Italiaanse bodem stond bekend om haar dikke bodem, waar een Amerikaanse bodem vele malen dikker is. 

Lasagne

Lasagne wordt door velen ook onder pasta’s geschaard. Het verschil tussen lasagne en een pasta is dat deze in een schotel wordt geserveerd en de pasta’s niet. Daarbij is ook de bereidingswijze verschillend dan die van een pasta. Zo wordt lasagne in verschillende lagen met lasagnevellen, groente, saus en kaas bereid. Daarna gaat deze schotel in de oven om de maaltijd compleet te maken. 

Foccacia: een Italiaans brood 

Als laatste hebben we Focaccia. Dit is het populairste brood in Italië. De naam van dit brood is afgeleid uit haar Latijnse naam ‘Panis Focacius’ oftewel brood gebakken op de haard. De ingrediënten bestaan uiteraard net als bij gewoon brood uit tarwe, gist, water en zout. Alleen bij dit brood wordt ook de smaak versterkt door het toevoegen van olijfolie, kaas, ham en verschillende soorten groente.