dingen om te doen tijdens vakantie in eigen land
Vakantie Tips

Dingen om te doen tijdens vakantie in eigen land

Velen kiezen deze zomer in verband met corona voor een vakantie in eigen land. De verwachting is dat ook in het najaar weinig mensen op vakantie gaan naar het buitenland. Door corona restricties is een vakantie boeken ingewikkelder en kan de vakantie ook als minder prettig worden ervaren. Een vakantie in eigen land is de populairste keuze. Maar wat te doen in Nederland? Wij hebben hieronder een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Fietsen

Nederland is natuurlijk een fietsland bij uitstek. Fietsen van A naar B doen we allemaal, maar fiets jij wel eens voor je plezier? Denk bijvoorbeeld aan het fietsen van een route door prachtige landschappen. Fietsen kan zeer ontspannend zijn. Met een elektrische fiets kan iedereen gemakkelijk kilometers maken én genieten van de omgeving. Zoek naar een fietstocht in een mooie omgeving, stop af en toe bij een terrasje en je zal versteld staan van hoe leuk fietsen eigenlijk is.

Waddeneiland bezoeken

Onze waddeneilanden zijn perfect om het ultieme vakantiegevoel in eigen land te ervaren. Ga een dagje naar een waddeneiland of boek een overnachting om nog meer dagen te genieten van strand, duinen en zee. De meeste waddeneilanden zijn heerlijke plekken om een mooie strandwandeling te maken of te fietsen door de duinen.

De bourgondiër uithangen

Hou jij van lekker eten en drinken? Dan kan je natuurlijk ook een bourgondische vakantie plannen. Je hoeft hiervoor niet eens buiten de deur te overnachten. Steek tijdens je vakantie extra vaak de barbecue aan, plof bij lekker weer neer op een gezellig terrasje en ga af en toe lekker uit eten. Ook erg leuk is een high tea op een mooie locatie, bijvoorbeeld in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch of Groningen. Via HighTeaWereld.nl kan je gemakkelijk een high tea locatie boeken bij jou in de buurt.

Stedentrips in eigen land

Het bezoeken van leuke stadjes doe je natuurlijk in het buitenland ook tijdens je vakantie, maar waarom zou je dit in Nederland niet doen? Nederland kent vele mooie steden die perfect geschikt zijn voor een dagje uit. Denk bijvoorbeeld aan Giethoorn, Amsterdam, Den Bosch, Elburg, Zutphen, Amersfoort, Utrecht, Volendam en Urk.