Vakantie Tips

Plan een weekendje naar het Oktoberfest in München met deze tips

Heeft het jou altijd al leuk geleken om het Oktoberfest in München te bezoeken? Wacht niet langer en plan je reis naar de eerstvolgende editie van dit onvergetelijke feest. Hoewel er ook in Nederland varianten van het Oktoberfest georganiseerd worden, is er niets leuker dan een bezoek aan het feest in München zelf! Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die goed van pas komen wanneer je dit feest wilt bezoeken. 

Tip 1: slaap op een camping rond München

Houd er rekening mee, dat je niet de enige bezoeker van het Oktoberfest zal zijn. Hier spelen de hotels en verhuurders van appartementen maar al te graag op in! Het reserveren van een hotelkamer in de periode rondom het Oktoberfest is bijna niet te doen. Niet alleen zitten de hotelkamers razendsnel vol. Ook wordt hier de hoofdprijs voor gevraagd. Reden genoeg om een tent mee te nemen op een camping te slapen. 

Tip 2: ga op tijd naar de tenten van het Oktoberfest

Het Oktoberfest kent een aantal tenten, waarin de verschillende biersoorten geschonken worden. Deze tenten hebben ieder een groot aantal tafels, waaraan je gedurende de avond plaats kunt nemen. Vaak zitten de tafels al snel vol! Om te voorkomen dat je geen plek meer vindt, is het verstandig om al tegen het einde van de middag richting de verschillende tenten te lopen. 

Tip 3: zorg dat je in de juiste outfit komt

Tijdens een bezoek aan het Oktoberfest mag een traditionele outfit natuurlijk niet ontbreken! Zorg er daarom voor dat je al in Nederland naar de traditionele lederhosen zoekt. Er zijn verschillende webwinkels waar je deze voor een paar tientjes kunt bestellen. Echter kan je beter kiezen voor echte lederhosen, zoals de lederhosen van Lederhosenwinkel, om er straks echt bij te horen. Deze lederhosen zijn van topkwaliteit en gaan dus jarenlang mee. Een paar extra setjes kleding is overbodige luxe, want lederhosen kunnen wel tegen wat bier. De lederhosen zal na een bezoek aan het feest wel naar bier ruiken!

Tip 4: kies voor een georganiseerde reis

Heb je geen tijd om de reis naar het Oktoberfest in München zelf te plannen? In dat geval kun je deelname aan een georganiseerde reis overwegen! Er zijn verschillende organisaties die dergelijke reizen aanbieden.