Uncategorized

De leukste bootvakanties en tripjes in Nederland

Al snel denk je bij vakantie aan het buitenland, maar in Nederland is er verrassend veel keus. We zijn maar een klein land maar we hebben veel cultuur, rijke historie en zelfs nog een klein stukje natuur. Ontdek Nederland zoals je er nog nooit naar hebt gekeken. Bovendien scheelt het je veel reizen want alles in Nederland is in verhouding dichtbij! Wat Nederland ook erg mooi maakt zijn de verschillende rivieren, meren en natuurlijk de zee. Een leuke en unieke manier om Nederland te ervaren is dan ook met een boot. Hier zijn een paar tips om de leukste bootvakantie en trips in Nederland te organiseren.

Stippel je eigen vaarroute uit

Wanneer je liever wat langer op vakantie gaat is het erg leuk om een rondreis langs verschillende steden in Nederland te maken. Bedenk welke steden en locatie jij graag naartoe wilt en stippel je eigen route uit. Je kan via het water bijna overall komen! Natuurlijk kan je tijdens de rondvaart zo veel uitstapjes en stops plannen als je wilt.

De grachten in Nederland

De grachten die je kent in Nederland zie je nergens anders. Het zijn vaak smalle grachten met aan beide zijde oude grachtenpanden. Deze grachten zijn vooral terug te vinden in Utrecht en Amsterdam. Zeker de moeite waard om hier een dagje heen te gaan. Op een mooie zomerse
dag is er niks leuker dan met een kleine buitenboordmotor boot de stad te ontdekken.

Giethoorn, de mooiste vaarlocatie van Nederland

Ben je al eens in Giethoorn geweest? Nee? Dan is dit zeker de moeite waard. Giethoorn ligt in Overijssel wordt ook wel het groene Venetië, of het Venetië van het noorden genoemd. Giethoorn bestaat uit verschillende, kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn dankzij een aantal bruggen. In dit dorpje kan je alleen rondkomen via het water, je vaart gemakkelijk van de ene kant naar de ander.

De vele mogelijkheden met water

Wanneer je weg gaat met een boot ben je natuurlijk omringt door water. Dit betekent dat je met mooi weer heerlijk aan het strand kan liggen, of op een terrasje van de zon kan genieten. Naast het relaxen kan je ook wat actiefs op het water gaan doen. Denk naast een bootje huren ook aan een kano huren, watersport, windsurflessen of misschien wel kitesurflessen.