vakantie maastricht
Steden

De leukste hotels in Maastricht

De leukste hotels zijn te vinden in Maastricht! Omdat de stad helemaal in het zuiden van het land ligt en het voor veel mensen best een eind rijden is, is overnachten een goed plan voor je bezoek aan de stad Maastricht. Ga voor een sfeervolle bed & breakfast buiten het centrum om na je dagje rondkijken lekker uit te kunnen rusten of kies juist voor een hotel pal in de binnenstad, om na een hele dag winkelen zo je hotel in te kunnen rollen.

Van klein en romantisch tot groot en chique

Er zijn in Maastricht leuke hotels beschikbaar in allerlei prijsklassen en stijlen – van klein en romantisch tot en met groot en chique. Zo kun je helemaal zelf kiezen of je low budget in de stad wilt verblijven of dat je voor wat meer luxe gaat door te gaan voor een vier of vijf sterren hotel. De mooiste arrangementen zijn speciaal voor jou en je reisgezelschap samengesteld. Geniet met familie, vrienden of collega’s in deze veelzijdige stad en blijf als klap op de vuurpijl heerlijk slapen in een van de vele hotels die Maastricht rijk is! Zo ga je de volgende dag uitgerust weer op pad. Verblijf bijvoorbeeld in het centraal gelegen Hotel de la Bourse, het sfeervolle Kruisherenhotel of in het pal voor het station gelegen Hotel Amrath l’Empreneur. Allemaal op loopafstand van het stadshart. Wil je liever net buiten het centrum overnachten, dan is buitenplaats Vaeshartelt een optie of Hotel Van der Valk.

Parkeren Maastricht

Je kunt natuurlijk met de trein naar Maastricht gaan, maar zelf de auto pakken en erheen rijden is sneller. Je hoeft je geen zorgen te maken over parkeren, want de stad is gemaakt op toeristen en biedt allerlei mogelijkheden om te parkeren in Maastricht. Er is een handig systeem ontwikkelt dat tijdens het rijden in de stad precies laat zien waar er nog plek is om je auto neer te zetten. Parkeergarages zijn bijvoorbeeld te vinden aan het Vrijthof, de Maasboulevard, het Mosae Forum Laag en de Maastrichter Grachtstraat. Wil je goedkoop parkeren en toch zo naar de binnenstad kunnen lopen, dan kun je ervoor kiezen om je auto te parkeren bij het centraal station. Natuurlijk is het ook mogelijk om je auto op straat neer te zetten. Je betaalt dan ietsje meer dan in de parkeergarages, maar zo sta je wel heerlijk dichtbij het centrum geparkeerd! Ideaal voor een dagje winkelen in het bruisende stadshart of een musea bezoek.