Nederland,  Steden,  Utrecht

Parkeren in Utrecht

Wil je een dagje naar Utrecht maar heb je geen idee hoe het met parkeren zit? In dit artikel worden de mogelijkheden om te parkeren in Utrecht besproken.

Betaald parkeren

Zoals in alle grote steden moet je ook in Utrecht betaald parkeren in en rondom het centrum. Je bent in de binnenstad en de omliggende wijken verplicht betaald te parkeren op de volgende momenten:

Maandag t/m zaterdag van 07:00 – 01:00 uur en op koopzondagen van 12.00 – 18:00 uur.

Het tarief in 2014 voor het parkeren op straat is €4,41 per uur, voor parkeren in parkeergarages is dit gemiddeld €4,28 per uur. Let op! Dit is het gemiddelde, elke parkeergarage hanteert zijn eigen uurtarief. Wanneer je niet teveel wilt betalen is het verstandig om vooraf de prijzen te vergelijken.

Er zijn verschillende parkeergarages in de binnenstad, je vindt deze door de p-route te volgen.

Overig parkeren

  • Parkeren P+R Westraven
  • Parkeren Jaarbeurs
  • Gratis parkeren

Parkeren P+R Westraven

P+R Westraven ligt aan de rand van Utrecht, aan de ring Zuid. Deze parkeerplaats biedt je de gelegenheid om je auto te parkeren en met het openbaar vervoer verder re reizen naar de stad. Er gaat met regelmaat een tram vanaf de parkeerplaats die je in ongeveer 15 minuten naar het centrum brengt. Je kunt hier voordelig parkeren, je parkeert namelijk de hele dag voor €4,50. Dit is inclusief het openbaar vervoer kaartje naar het centrum en terug.

Parkeren Jaarbeurs

De Jaarbeurs heeft een ruime parkeergelegenheid waar je voor €3 per uur kunt parkeren, het maximale dagtarief is €12. Je kunt hier dus ook voordelig parkeren en met het openbaar vervoer naar het centrum reizen.

Gratis parkeren

Daar waar je in het centrum 7 dagen per week, tussen 07:00 – 01:00 uur, betaalt moet parkeren kun je in de buitenzones op zondag gratis parkeren. Wanneer je nog iets verder uit het centrum gaat kun je zelfs helemaal gratis parkeren.