Bijzondere locaties,  Canada,  Rondreis

Een rondreis door Canada of Amerika maken

Een vakantie boeken is natuurlijk meer dan leuk! Maar het kan ook lastig zijn. Allereerst moet je de knoop doorhakken over welk land of welke landen je gaat bezoeken. Is dat gelukt, dan rijst alweer de volgende vraag: welke steden, gebieden of bezienswaardigheden gaan we bezoeken? Zeker bij grote en uitgestrekte landen als Canada en Amerika kun je dat niet in een fractie van een seconde beslissen. Daar zul je je moeten verdiepen in de verschillende regio’s en specifieke hoogtepunten van bepaalde streken. Wij helpen je op weg door een aantal populaire bestemmingen voor je op een rijtje te zetten.

Oost Canada

In gemiddeld 8 uur kun je al naar Oost-Canada vliegen. Daar vind je bruisende steden als Toronto, Ottawa en het Franstalige Québec. Wie had gedacht in Canada een baguette of croissant te eten? Maar ook aan overweldigende natuur geen gebrek! Natuurlijk kun je er de wereldberoemde Niagara Falls zien, en wat dacht je van walvissen spotten in Newfoundland? Sportievelingen stappen in de kano in Algonquin National Park en strandliefhebbers spreiden hun handdoek uit op Prince Edward Island.

West Canada

West-Canada is weliswaar iets verder vliegen maar dat is het meer dan waard. Een ruig en afwisselend landschap wacht je op met bergen, gletsjers, fjorden en azuurblauwe meren zoals Emerald Lake. Bezoek nationale parken als Jasper en Banff, ga op avontuurlijke tochten op zoek naar beren en orka’s of bezoek de bekende steden Calgary en Vancouver met het prachtige Vancouver Island.

Noordoost Amerika

“If you can make it here, you’ll make it anywhere!” Het is moeilijk om alle bezienswaardigheden van noordoost Amerika te noemen, het zijn er simpelweg te veel! Ga je voor wereldstad New York of het ‘kleinere’ Boston of Washington DC? Of ga je voor de natuur en wandel je de Appalachian Trail of bezoek je de Great Smokey Mountains? Of allebei?

Zuidoost Amerika

Wereldsteden, strand, natuur en cultuur, maar dan weer totaal anders! Hier staat de muziek centraal. Jazz, country, blues en rock-‘n-roll vind je overal terug in steden als New Orleans, Memphis, Nashville en Tupelo, waar Elvis Presley vandaan komt. Maar ook de Mississippi en Everglades National Park mogen niet ontbreken. Op een airboat op zoek naar krokodillen! Of wil je flaneren op de boulevard van Miami en meteen een bezoek brengen aan de pretparken Disney World en Sea World?

Zuidwest Amerika

Ongerepte natuur en ‘zien en gezien worden’ wisselen elkaar hier af. Bezoek de bakermat van de Indianen op plaatsen als Monument Valley, vergaap je verstand bij de nationale parken Grand Canyon, Zion en Bryce, rijd een stukje over de geliefde Route 66, doe een Wild West stadje aan, verdien je ticket terug in Las Vegas, geeft het geld weer uit in Los Angeles en zie hoe beroemdheden dat doen in Hollywood!

Las Vegas
Las Vegas

 

Noordwest Amerika

Alsof Amerika nog niet genoeg te bieden heeft, heb je daar ook Seattle en San Francisco nog met haar schitterende kustweg, Yellowstone en Rocky Mountains National Park waar beren, elanden en bizons leven, zoetwatermeer Lake Tahoe en gebeeldhouwd Mount Rushmore en het indrukwekkende Sequoia en Yosemite National Park. Je vliegt er in gemiddeld 11 uur naartoe.

Om het aantal keuzes nog eens groter te maken, is ook de manier van reizen nog een meerkeuzevraag. Ga je met de camper of auto door Canada reizen of kies je voor een cruise? En ga je dan op de bonnefooi of toch liever middels een rondreis waarbij alles geregeld en georganiseerd is, zoals een rondreis door Amerika met GreatLakes-Travel?

Keuzes, keuzes, keuzes! Maar als je dan eenmaal gekozen hebt, dan begint het verheugen en plannen van die droomreis. Als de burgers en donuts je al niet overtuigd hadden, dan zijn het al die bezienswaardigheden waar je eens in je leven geweest moet zijn wel!