Spanje

Revalideren aan de Costa Blanca in Spanje

revalideren in de costa blanca in spanjeRevalidatie is een medische term die staat voor herstel. Letterlijk staat revalidatie voor ‘weer valide worden’ na een ongeval of een medische ingreep zoals een operatie. Een revalidatie kan voorkomen na verschillende voorvallen zoals bijvoorbeeld na een herseninfact, na een heupoperatie of na een knieprothese. Revalideren is meestal een langdurig traject, waarbij men veel doorzettingsvermogen nodig heeft om zo snel mogelijk op te knappen. Wanneer je na een operatie moet revalideren zijn hiervoor tegenwoordig ook mogelijkheden in andere landen. Zo kan je het hele revalidatie traject bijvoorbeeld afleggen in de Costa Blanca in Spanje.

Revalidatie centra Costa Blanca

Aan de Spaanse Costa Blanca zijn verschillende ultramoderne Nederlandse revalidatie centra gevestigd. Hierdoor krijg je als revaliderende patient de mogelijkheid om in een heerlijke ontspannen maar professionele leefomgeving te revalideren. Voor vele Nederlanders is het erg aangenaam dat ze in deze omgeving kunnen revalideren en tegelijkertijd ook in het Nederlands te woord gestaan kunnen worden. Revalidatiecentra zoals Medifit Reha bieden professionele revalidatie in het Nederlands, waar gebruik gemaakt wordt van de meest moderne apparatuur. De revalidatiecentra aan de Costa Blanca in Spanje zijn erop gericht om het mensen tijdens hun revalidatie zo prettig en efficiënt mogelijk te maken. Natuurlijk is het voor de patient hard werken tijdens een revalidatie, maar daarnaast is de Costa Blanca natuurlijk een heerlijke plek om tot rust te komen, te genieten van de prachtige omgeving en de goede weersomstandigeheden. Doordat je gaat revalideren in een andere omgeving, ver weg van huis, heb je ook de mogelijkheid om alle aandacht te vestigen op de revalidatie en niet deels van je tijd te worden afgeleid door allerlei andere dingen uit het dagelijks leven.

Vergoedingen door ziektekostenverzekeraar

Volgens het Europese verdrag zijn ziektekostenverzekeraars verplicht om de kosten van klinische en poliklinische revalidatie-behandeling te vergoeden. Men heeft hiervoor een indicatiestellling nodig van de revalidatiearts.

Het kan zijn dat er tijdens het revalidatieproces bepaalde voorzieningen, aanpassingen en/ of hulpmiddelen gebruikt moeten worden. In veel gevallen worden deze kosten door de gemeente (in het kader van de WMO) of door de ziektekostenverzekering vergoedt. De revalidatiecentra aan de Costa Blanca kunnen ook zorgdragen voor de administratieve afwikkeling van deze benodigdheden. Tevens kunnen zij je informeren en helpen met de mogelijkheden voor het aanvragen van deze voorzieningen, de vergoedingen en de regelingen.