Nederland

Eten alsof je in italië bent met deze gerechten!

Heb je niet genoeg geld om op vakantie te gaan, of kom je net terug uit Italië en mis je het nu al? Gelukkig zijn er dan nog genoeg manieren om vanuit Nederland te eten alsof je in Italië bent! Hoe? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Pizza

De eerste methode om te kunnen eten alsof je in Italië bent is natuurlijk pizza. Er zijn verschillende manieren om Italiaanse pizza te eten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf een lekkere pizza te maken. Op deze manier beslis je zelf wat er op je pizza gaat! Wanneer dit teveel werk voor je is kun je het natuurlijk ook eenvoudig houden door een diepvriespizza te kopen in de supermarkt. Het nadeel hiervan is echter wel dat diepvriespizza’s vaak aan de ongezonde kant zijn, en minder lekker smaken dan verse pizza’s. Wanneer dit een probleem is voor je, blijven er nog een aantal opties over; De eerste optie is het bestellen of afhalen van een pizza bij een fastfoodketen. Deze pizza’s zijn verser dan diepvriespizza’s, maar nog steeds vrij vettig. Een gezonder alternatief is het bezoeken van een Italiaans restaurant. Hier eet je de lekkerste pizza’s die je écht het gevoel van Italië geven. Wanneer je liever thuis op een gezonde manier het Italiaanse gevoel wilt beleven, kun je natuurlijk ook pizza’s bestellen bij een Italiaans restaurant. Tegenwoordig bezorgen erg veel restaurants namelijk pizza’s, door heel Nederland. Woon je in Zuid-Holland, dan kun je bijvoorbeeld pizza’s bestellen in de regio Alphen aan Den Rijn. Hou je niet zo van pizza? Dan zijn er gelukkig nog véél veel manieren om te eten alsof je in Italië bent:

Pasta

Nóg meer Italiaans dan dit gaat het niet worden; Pasta! Er zijn erg veel verschillende soorten pasta. De bekendste hiervan zijn spaghetti, macaroni, ravioli, tortellini en penne. Al deze soorten zijn ook weer met verschillende sauzen en ingrediënten te eten. Denk bijvoorbeeld aan Bolognese met gehaktballen of pesto; De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook voor pasta geldt dat je het zelf thuis kunt maken, of in een Italiaanse restaurant kunt eten voor dat écht Italiaanse gevoel.

Lasagne

Uiteraard mag ook lasagne niet ontbreken wanneer het gaat om Italiaans eten. Ook dit gerecht is op verschillende wijze te bereiden en te verkrijgen. Kortom: voor dat echte Italiaanse gevoel hoef je helemaal niet naar Italië, er zijn genoeg alternatieven in Nederland!