vakantie turkije
Vakantie Tips,  Zomervakantie

Is Turkije nog een goed vakantieland?

U heeft het de laatste tijd vast wel gezien op het nieuws; Turkije is in opspraak geraakt door de problemen die er op dit moment heersen in het land. Mede door een mislukte staatsgreep staan alle groeperingen in het land op scherp en kan het zomaar zijn dat een bezoek aan het land niet meer veilig is. Daarom zijn er diverse maatregelen getroffen voor het bezoeken van de Turkije en is er een hoge staat van oplettendheid bij vakantiegangers geëist. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u op een veilige manier Turkije kunt bereiken.

Huidige situatie

Op dit moment zijn er een aantal lopende zaken die in Turkije aan de gang zijn. Zo was er, zoals eerder gemeld, een staatsgreep geprobeerd te plegen. Deze is echter mislukt en hierdoor worden er grote groepen mensen vervolgd voor het plegen van deze daden. Daarnaast zijn er ook nog de problemen met de Islamitische Staat en de Koerdische PKK. Deze hebben de afgelopen periode geregeld aanslagen gepleegd in het land en dit zorgt natuurlijk voor de nodige onrust in het land.

Overige zaken om te weten

Naast de huidige situatie zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer u gaat reizen naar Turkije. De criminaliteit ligt op een hoog niveau in de grotere steden van het land. Dus zorg altijd goed dat u uw spullen opbergt en niet te veel contact geld bij u draagt. Hiernaast is het verkeer in de avond een enorme chaos en u doet er goed aan om te reizen met een taxi.

Handig om te weten

Wanneer u wilt afreizen naar Turkije moet u rekening houden met het in bezit zijn van de juiste documenten. Zo moet u een visum voor Turkije in bezit hebben. Doordat Turkije op dit moment nog niet is aangesloten bij de Europese Unie moet er nu nog een document in bezit zijn voor de toelating in het land.