Accommodaties

Moet ik een hangmat meenemen op wereldreis?

Liggen in een Hangmat geeft echt het ultieme vakantiegevoel. Daarom nemen sommige mensen graag hun hangmat mee op reis. Wat zijn de voordelen en nadelen van een hangmat tijdens je wereldreis? En hoe gebruik je een hangmat het best? We leggen het je uit

Voordelen

Er zijn veel voordelen van het meenemen van je hangmat op wereldreis. Allereerst geeft een hangmat je echt het ultieme vakantiegevoel. Je kan hem overal ophangen en lekker gebruiken om te ontspannen, een drankje te drinken of een boek te lezen. Maar een hangmat is niet alleen ontspannend maar kan ook nog eens heel praktisch zijn. Je kan er namelijk ook heel goed in slapen. Het voordeel hiervan is dat je geen tijd en moeite kwijt bent in het opzetten van een tent. Je hangt gewoon je hangmatje op en je bent klaar om te slapen. In je hangmat krijg je echt het gevoel dat je midden in de natuur zit. Je hoort alle geluiden en je hebt natuurlijk een prachtig uitzicht.

Nadelen

Het meenemen van een hangmat op wereldreis heeft ook een aantal nadelen. Ten eerste kun je namelijk niet altijd in een hangmat slapen. Als het regent of het is heel koud is het natuurlijk niet fijn om zo onbeschut te liggen. Daarnaast heb je ook tocht van onderaf. Dit maakt dat je het sneller koud hebt. Ook kunnen sommige mensen last krijgen van hun rug wanneer ze in een hangmat liggen. Je kan je niet makkelijk bewegen of omdraaien.

Hoe ophangen?

Allereerst moet je kijken of de boom, balk of muur sterk genoeg is om jouw gewicht te dragen. Hij moet zelfs meer kunnen dragen dan jouw gewicht omdat je als je beweegt extra druk legt op de ophangpunten. Let hier dus goed op. Als je geen goed ophangpunt hebt kun je ook een Hangmat met standaard gebruiken. Je moet de hangmat ophangen tussen twee punten die ongeveer even hoog zijn. Idealiter bevestig je de hangmat op ongeveer 180 centimeter hoogte. Het laagste deel zal dan ongeveer een halve meter boven de grond hangen. Dit is de ideale hoogte.