Vervoer

Op vakantie met de auto

U heeft er lang naar uitgekeken maar nu is het dan eindelijk zover: de vakantie begint! Als u op vakantie met de auto gaat, is het belangrijk om er voor te zorgen dat u een goede autoverzekering afsluit en controleert of u alle papieren en benodigdheden bij u heeft. Vergeet u ook niet te controleren of u pechhulp heeft voor onderweg in het buitenland en of u vervangend vervoer krijgt indien nodig? Ga goed voorbereid op reis en zorg voor uw eigen veiligheid en van uw reisgenoten.

autoverzekering

De autoverzekering

Als u een eigen auto heeft, bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. U kunt kiezen uit de dekkingen WA, beperkt casco of allrisk. Afhankelijk van uw situatie kiest u de autoverzekering die bij u past. Heeft u een nieuwe auto? Dan kiest u waarschijnlijk voor allrisk. Een oude auto is in de meeste gevallen het beste af met een WA verzekering. Zorg dat u een bewuste keuze maakt en alles in orde is voordat de vakantie begint.

De auto klaarmaken voor vertrek

Een ongeluk zit in een klein hoekje, doe er daarom zelf zoveel mogelijk aan om pech onderweg te voorkomen. Kijk of de bandenspanning op orde is, de druk varieert over het algemeen tussen de 2.0 en 3.0. Heeft u genoeg ruitenwisservloeistof en werkt alle verlichting goed? Ligt er een veiligheidsvestje in de auto en zijn ook de gevarendriehoek en verbandtrommel present? In sommige landen zijn deze attributen zelfs verplicht! Reden genoeg om dit goed na te kijken voor vertrek.

De groene kaart

Bij uw autoverzekering krijgt u van de verzekeraar een groene kaart, dit is het internationale bewijs dat u verzekerd bent. De kaart is in alle Europese landen geldig en de kaart bevat onder meer de gegevens van de verzekering en praktische informatie over hulpverlening en het nummer van de alarmcentrale.

Tanken in het buitenland

Het loont om goed op te letten in welk land u uw auto tankt. In sommige Europese landen betaalt u een stuk minder voor brandstof dan in Nederland. Door dit van te voren goed uit te zoeken, kunt u veel geld besparen. Handig, daar kunt u op vakantie weer van profiteren!