Rondreis,  Steden,  Zomervakantie

Rondreizen door Europa

Deze zomervakantie nog geen plannen? Wil je niet twee weken alleen maar aan het strand liggen? Ga eens rondreizen door Europa! Ons continent heeft veel te bieden: vele prachtige steden, landschappen, unieke plekken en de mooiste routes. Wij hebben een mooie rondreis uitgestippeld door Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Italië en Spanje. Deze route is zo’n 3.700 kilometer door ons prachtige Europa. In twee delen leggen we uit waarom juist deze steden en regio’s een bezoek waard zijn. Deel 1: rondreizen door Europa via Hamburg, Berlijn, Praag en Wenen!
In de rondreis is zowel aandacht besteed aan het culturele, als het ‘vakantiegevoel’ aspect. Dat wil zeggen dat je naast de prachtige steden ook strand zult zien!

Naar Hamburg

rondreizen door europa

De roadtrip door Europa start in Breda. Via Arnhem, Enschede, Osnabrück en Bremen leidt dit ons naar Hamburg. Dit is de op één na grootste stad van Duitsland en heeft tevens de belangrijkste haven van het land. Deze stad in het noorden van Duitsland heeft voor de toerist veel te bieden. Zo heeft Hamburg net als Venetië en Amsterdam veel open water en grachten. Hiernaast staat de stad ook bekend om zijn musea, prachtige architectuur en design.
Hét beeld van de stad is de St. Michaeliskirche. Deze kerk toornt boven de gebouwen uit en in het topje van deze kerk heb je een prachtig overzicht. Een bezoekje brengen aan een leuk museum? Bezoek dan de Hamburger Kunsthalle! In deze hal is een prachtige collectie schilderkunst ondergebracht, naast 14e-19e eeuwse schilderijen, tegenwoordig ook moderne kunst.

Reis gaat verder naar Berlijn

Via de E26 ben je na drie uur in de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Deze wereldstad heeft enorm veel te bieden. De historie wordt treffend weergegeven, onder meer van de wereldoorlog, maar ook van de veranderingen hierna. Enkele bezienswaardigheden van Berlijn die je gezien moét hebben:

  • de Brandenburger Tor: deze belangrijkste poort van Berlijn kent iedereen. De oude functie van deze poort was toegang verlenen aan het stadscentrum, waarbij tol betaald moest worden
  • Shoppen in Berlijn: de duurdere winkels vind je aan de Friedrichstrasse. Op de Alexanderplatz vind je grote warenhuizen en écht Berlijns is KaDeWe. Dit immense warenhuis van 60.000 m2 is voor de shopper de hemel!
  • de Gendarmenmarkt in stadsdeel Mitte wordt bestempeld als het mooiste plein van Berlijn. Maar liefst 3,3 hectare groot, met aan beide zijden vrijwel identieke kerken.Gendarmenmarkt

Naar Praag

PraagDe rondreis door Europa gaat verder, na de wereldstad Berlijn gaan we op weg naar Tsjechië. Via de E36 en E55 ben je na 3,5 uur in de hoofstad van Tsjechië: Praag!
Praag is eigenlijk niet te bezoeken in één dag, trek hier dus een aantal dagen voor uit. De stad heeft veel bezienswaardigheden, die je niet allemaal in één dag kan proppen. Boek je een hotelkamer midden in het centrum van de stad (is wel het duurste uiteraard) dan liggen onder andere de Karelsbrug, Het Oude Stadsplein, de Praagse Burcht, Sint-Vituskathedraal, Nationaal Theater en het Dansende Huis op loopafstand. Vooral de Karelsbrug en de Praagse Burcht zijn waanzinnig mooi!

Via Praag naar Wenen

We vervolgen onze weg in zuidelijke richting. Via de E55, E65, E50, E461 en de A5 komen we na weer 3,5 uur aan in Wenen. Deze hoofdstad van Oostenrijk heeft ook in zomer veel moois. Veel paleizen zoals het Schönbrunn Paleis of de Belvedére Paleizen moet u zeker bezoeken.
Wilt u iets exclusiefs bezoeken in Wenen? Bekijk dan het optreden van de Spaanse Rijschool. Niet goedkoop, maar voor iemand die hiervan houdt een optreden waard!
Naast dit optreden bevinden zich in het centrum van Wenen nog een aantal mooie plaatsen. Wat denkt u bijvoorbeeld van het Hofburg Paleis of het Sissi Museum? Dus ook in Wenen bezichtigt u niet alles in één dag!

Wenen

Tot zover het eerste deel van onze rondreis door Europa. Volgende week deel 2 met hierin onder andere Venetië, Barcelona en Valencia! Het belooft mooi te worden…

Heeft u ervaringen, meer tips of aanbevelingen voor een rondreis door Europa of een ander continent? Neem contact met ons op voor het delen van deze ervaringen en/of tips!