Frankrijk,  Vakantie Tips,  Zomervakantie

Top 5 steden Frankrijk

Frankrijk is hét vakantieland onder de Nederlanders. Jaarlijks gaan veel Nederlanders naar Frankrijk toe om te kamperen. Maar Frankrijk is niet alleen populair om te kamperen, maar ook voor het maken van een stedentrip. In dit artikel een top vijf van de grootste steden van Frankrijk, die wellicht interessant zijn voor een citytrip. parijs

  1. Parijs. Parijs staat natuurlijk op nummer één! Parijs is de stad van de liefde en trekt jaarlijks veel toeristen. Een aantal drukbezochte bezienswaardigheden zijn de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame en de Basilique du Sacré-Coeur.

  2. Marseille. Marseille komt op de tweede plaats. Marseille is de grootste plaats aan de Middellandse Zee en telt bijna 800.000 inwoners. De plaats heeft diverse interessante bezienswaardigheden zoals het Stadhuis van Marseille, de Notre Dame de la Garde en Cours Julien.

  3. Lyon. Lyon is ook een grote stad in Frankrijk. Het oude centrum van Lyon bestaat uit oude gebouwen en huizen uit de tijd van de renaissance. De kathedraal van Saint-Jean dateert uit de 13e eeuw en heeft de oudste klokken van Frankrijk. Bovendien zijn er diverse schitterende musea en kun je rondvaarten maken over de Rhône.

  4. Toulouse. Dit is de stad van de Airbus-vliegtuigfabrieken en er is een ruimtevaartthemapark. Ook deze Franse stad beschikt over heel veel oude gebouwen, waaronder veel kathedralen. Ook kun je goed winkelen in Toulouse.

  5. Nice. Last but no least, de schitterende stad Nice! In Nice zijn de winters heerlijk zacht, waardoor deze stad zich ook in de winter perfect leent voor een stedentripje. Nice is na Parijs de stad met de meeste musea, waarvan er twintig gratis toegankelijk zijn.

Tip: Huur een vakantiehuis in Frankrijk van waaruit je een prachtige Franse stad kunt bezoeken!