Frankrijk,  Luxe Vakanties,  Zomervakantie

Een luxe vakantie in Côte d’Azur?

De Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk, een bekende zomerse vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Of u nu op zoek bent naar een vakantievilla, familiecamping of mooie appartement, op deze locatie in Frankrijk vind u het allemaal! De Côte d’Azur is een zeer populaire bestemming en strekt uit van Bandol tot aan Menton. In totaal heeft het een kustlijn van zo’n 430 kilometer. Hier zijn tal van bezienswaardigheden en mooie plaatsen om te bezoeken. Ook voor uw luxe vakantie in Côte d’Azur heeft u diverse accommodaties. Enkele tips en aanraders om te bezoeken:

Bezoek aan Cannes

Een bezoek aan Cannes tijdens uw vakantie aan de Côte d’Azur is zeker een must. Deze populaire badplaats is kenmerkend voor de wereld van glitter en glamour, heeft een schitterende boulevard en in de haven liggen diverse luxe jachten.
De boulevard van Cannes, Boulevard de la Croisette, is bekend om zijn dure winkels, luxe hotels en prominente uitstraling. De twee havens van Cannes zullen, vooral ‘s zomers, volliggen met luxueuze jachten. Bezoek naast al deze luxe ook eens het oude gedeelte van Cannes. Le Suguet is het oudste gedeelte en is rond 1030 ontstaan. Hier vind je smalle straatjes, een middeleeuws kasteel en vele andere oude gebouwen.
Boulevard La Croisette Cannes
In Cannes en net daar buiten vind je een grote verscheidenheid aan luxe villa’s. Ideaal als vakantiebestemming, maar aan prachtige oude villa’s kan men ook een bezoek brengen. Ga de wereld binnen van luxe en grootheid. U zult versteld staan van de prachtige barok of klassieke stijlen en de mooie tuinen grenzend aan deze luxe vakantievilla’s. Zelf een luxe vakantiehuis in Côte d’Azur huren? Ook hiertoe heeft u veel mogelijkheden in Cannes.

Bezienswaardigheden in St. Tropez

St. Tropez, de tweede zeer populaire badplaats van de Côte d’Azur. Ook St. Tropez (Saint Tropez) staat bekend om zijn stranden, jachthaven en luxe sfeer. Vooral in de zomer zal de jachthaven vol liggen met luxe jachten en zullen er beroemdheden in deze badplaats hun vakantie doorbrengen. Dit zullen ze vaak doen in de vele luxe villa’s in en rondom de stad, u kunt ook kiezen voor een van de mooie hotels in de stad zelf. Ook in St. Tropez is meer te zien dan alleen de luxe. Zo is een bezoek aan de Citadel een aanrader. Deze burcht staat op een berg in het historische deel van de stad. Ook een bekend fenomeen van St. Tropez is het ‘Jeu de Boules-plein’, hier spelen ‘s avonds nog vele mensen dit spel. Daarnaast vind je hier op dinsdag- en zaterdagochtend een markt. Net als in Cannes, vind je ook luxe villa’s in St. Tropez, die u zelf kunt boeken of waaraan u een bezoek kunt brengen.

Bezienswaardigheden in Nice

Nice is de grootste en meest populaire stad in de Côte d’Azur. Waarom is deze stad zo’n toeristische trekpleister? Ten eerste heeft alleen Parijs in Frankrijk meer musea dan Nice, de stad ligt aan de Middellandse Zee, het heeft een aantrekkelijk klimaat en er zijn tal van bezienswaardigheden en attracties. Enkele aanraders:
Promenade des Anglais: deze prachtige promenade is vrijwel bij iedereen bekend en hier is het dan (vooral ‘s zomers) ook erg druk. Net als in Cannes en St. Tropez bevinden zich aan deze promenade ook diverse luxe hotels en restaurants
La Cathédrale Sainte-Réparate: deze kathedraal staat in het oude deel van Nice en St. Réparata is de beschermheilige van de stad. Het gebouw werd omstreeks het begin van de dertiende eeuw gebouwd en heeft sinds 1649 een barokke uitstraling
Villa Ephrussi de Rothschild: op het schiereiland St. Jean-Cap-Ferrat ligt deze super deluxe villa. Tijdens de bouw bemoeide Ephrussi de Rothschild zich zo vaak met de bouw van dit complex, dat hieruit een eigenzinnige, maar fantastische creatie uit voort is gekomen. Zo zult u hier invloeden zien uit Venetië, Florence en de Spaanse architectuur. Hier ervaart u een prachtig uitzicht over de omringende tuinen en landschap van het schiereiland.

Villa Ephrussi de Rothschild

Ook aan Nice kunt u met een gerust hart een bezoek brengen. De stad heeft veel te bieden, u zult zich niet vervelen!

De Côte d’Azur in Frankrijk heeft dus veel te bieden. Daarnaast is deze locatie ook makkelijk te bereiken. Naast natuurlijk het vliegtuig kunt u deze badplaatsen ook makkelijk bereiken met de auto, Nice ligt bijvoorbeeld op ‘slechts’ 1.350 km van Utrecht. Breng uw vakantie door in de prachtige Côte d’Azur!

Heeft u ervaringen, meer tips of aanbevelingen in de Côte d’Azur, St. Tropez, Cannes of Nice? Neem contact met ons op voor het delen van deze ervaringen en/of tips!

[ratings]